Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Καμπανάκι» για μεσίτες «μαϊμού» στην Αμαλιάδα!


Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων φοιτητών στην πόλη της Αμαλιάδας και φυσικά το βασικό μέλημα όλων είναι η στέγαση.

Πρωταρχικό μέλημα βέβαια και για τους εκπαιδευτικούς που προέρχονται από άλλες περιοχές και θα προσφέρουν φέτος τις υπηρεσίες τους στην περιοχή.
Η εγκατάσταση στην Αμαλιάδα αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, αφού σύμφωνα και με τους μεσίτες υπάρχει πληθώρα διαμερισμάτων προς ενοικίαση και ήδη πολλοί έχουν διασφαλίσει το θέμα της στέγασης. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι αρκετοί γονείς φοιτητών απευθύνθηκαν και εξακολουθούν να απευθύνονται και τηλεφωνικά στους μεσίτες για την εξεύρεση διαμερίσματος και ορισμένοι μάλιστα έκαναν τις μισθώσεις εξ αποστάσεως.

Προσιτά διαμερίσματα
Αυτό που επισημαίνεται από τους μεσίτες είναι ότι όχι μόνο υπάρχει πληθώρα διαμερισμάτων, αλλά διατίθενται διαμερίσματα σε πολύ καλές τιμές και σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που κάνει ακόμη πιο προσιτή την παραμονή των φοιτητών και όχι μόνο στην περιοχή.
«Η Αμαλιάδα έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά τα διαμερίσματα και σε σχέση με τον εξοπλισμό τους και σε σχέση με τις τιμές τους που είναι πάρα πολύ καλές» σημειώνει ο μεσίτης κ. Γεράσιμος Στούμπανος και συμπληρώνει: «Υπάρχει πληθώρα διαμερισμάτων και σε γκαρσονιέρες και σε δυάρια και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές στις γκαρσονιέρες ξεκινούν από 130 ευρώ το μίσθωμα και στα δυάρια από 160 ευρώ. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και όσοι δεν μερίμνησαν εγκαίρως είναι σίγουρο ότι θα βρουν αυτό που θέλουν».
Ανάλογη είναι η εικόνα που έχει και ο μεσίτης κ. Σάκης Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Κάθε χρόνο έχουμε περισσότερα διαμερίσματα προς ενοικίαση για τους φοιτητές και κάθε χρόνο είναι και πιο αναβαθμισμένα. Διαμερίσματα για όλα τα γούστα, επιπλωμένα και μη, και φυσικά για όλα τα βαλάντια. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πληρότητα».

Εφιστούν την προσοχή
Αυτό ωστόσο που τονίζουν οι μεσίτες και εφιστούν την προσοχή στους υποψήφιους ενοικιαστές, αφορά στη νομιμότητα των μεσιτικών γραφείων για την αποφυγή εκπλήξεων, αφού στο χώρο κάνουν την εμφάνισή τους κατά καιρούς διάφοροι ‘μεσίτες- μαϊμού’.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Στούμπανος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι υποψήφιοι ενοικιαστές να απευθύνονται σε επαγγελματίες μεσίτες, οι οποίοι δουλεύουν για το συμφέρον τους και θα τους βρουν την ιδανικότερη λύση. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με ανθρώπους που κάνουν τους ιδιοκτήτες και μετά τους λένε ότι είναι μεσίτες και τους ζητούν παράνομα αμοιβή. Να εμπιστεύονται μόνο τα νόμιμα γραφεία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Να παίρνουν πληροφορίες από επίσημα γραφεία και όχι από παραμεσίτες. Να ζητούν την πιστοποίηση για τα νόμιμα γραφεία».

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...