Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Νικηφόρα πέρασε ο Παναθηναϊκός από τον Βόλο


Νίκη με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για το «τριφύλλι»

Σαν κάτοχος του τροπαίου ξεκίνησε την φετινή του πορεία στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός! Οι πράσινοι παρά το μίνι ροτέισον απ’ τον Γιάννη Αναστασίου πήραν το διπλό μέσα στον Βόλο, κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό, με σκορ 1-0 απ' την λόμπα του Ατζαγκούν στο 17’.

Ντεμπούτο σε επίσημο ματς έκανε ο Στιλ (ανήμερα των 30ων γενεθλίων του) κάτω απ’ την εστία του τριφυλλιού κι όταν... χρειάστηκε προς το τέλος κράτησε τη νίκη για την ομάδα του με δύσκολη επέμβαση (και παράλληλα το μηδέν παθητικό ύστερα από οκτώ σερί ματς).

Θετικό πρόσωπο ξανά απ’ τον Μπαϊράμι για όσο… άντεξε, πολύ καλή παρουσία για τον Μπούι (που μπήκε σαν αλλαγή και είχε δοκάρι). Την Πέμπτη παίζουν στο άλλο ματς του όγδοου ομίλου Χανιά και Παναιτωλικός.

Το ματς:


Οι δοκιμές προσώπων ήταν αρκετές. Όμως ο Παναθηναϊκός παραμένει… Παναθηναϊκός. Και σαν τέτοιος έπρεπε με το… καλημέρα να δείξει ποιος είναι ο «μεγάλος», ποιος κάνει κουμάντο και να βάλει θεμέλια νίκης. Και τα κατάφερε σχετικά νωρίς, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε αρχικά ο Ολυμπιακός Βόλου (με τον Κολλίτσι να βγάζει το σουτ του Πράνιτς και τον Γιαλλούση να διώχνει πάνω στη γραμμή αυτό του Πέτριτς)! Διότι είναι αλήθεια πώς ολίγον τι οι ερυθρόλευκοι τα έκαναν… μαντάρα στο 17’ (με κακή έξοδο του τερματοφύλακα και ασθενή απόκρουση της άμυνας) κι ο Ατζαγκούν δεν χαρίστηκε, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο σουτάκι!

Οι πράσινοι πήραν αυτό που -κυρίως- ήθελαν, αλλά μάλλον λειτούργησε εις βάρος τους. Ως προς την εμφάνιση στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Διότι ναι μεν δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα (όλο κι όλο ένα… κακό σουτ ο Κούτσι και μια… υποψία κεφαλιάς σε λάθος έξοδο του Στιλ είχαν οι Βολιώτες), αλλά έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και τους ίδιους να δείχνουν πως εν μέρει είχαν… κάτσει στο προβάδισμά τους. Ακόμα κι έτσι… σβηστά, θα μπορούσαν πριν την ανάπαυλα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αν ο Κλωναρίδης σημάδευε καλύτερα στο φινάλε.

Με τον κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός ήθελε να… ανάψει την σπίθα και να κάνει πιο ανταγωνιστικό το ματς. Και δεν ήθελε πολύ να εκμεταλλευτεί δύο αδράνειες του τριφυλλιού (αρχικά του Χουχούμη και πιο μετά του Πράνιτς), αλλά στην τελική πάσα οι παίκτες του τα έκαναν… μούσκεμα και έδιναν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να νιώθει (ακόμα) πιο άνετος. Αμφότεροι οι προπονητές… ανακάτεψαν την τράπουλα. Και μια αλλαγή του Αναστασίου, ο Μπούι έδειξε να… αρπάζει απ’ τα μαλλιά τη νέα ευκαιρία που του δόθηκε για να αποδείξει πως έχει θέση στην ομάδα.

Όχι μόνο γιατί είχε δοκάρι στο 67’ (σε εξαιρετική κάθετη πάσα που του έβγαλε ο Δώνης), δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στον αγώνα. Αλλά γιατί η εν γένει παρουσία του δεν θύμιζε σε τίποτα τον Μπούι του πρόσφατου παρελθόντος. Κι αφού ο Ολλανδός έδειξε… κάτι καλό, κάτι αντίστοιχο έπρεπε να κάνει και ο Στιλ κάτω απ’ την εστία. Για να δικαιολογήσει τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στο πρόσωπό του. Και τα κατάφερε, δέκα λεπτά πριν το τέλος, όταν κράτησε το μηδέν στην άμυνα -και ουσιαστικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό- με δύσκολη επέμβαση στον Πινάρες. Και κάπως έτσι το τριφύλλι ξεκίνησε με διπλό (1-0) που θα μπορούσε να ‘χε… άλλο σκορ, αν ο Καρέλης είχε εκμεταλλευτεί ένα τετ-α-τετ στο τέλος -μετά από εξαιρετική μπαλιά του διακριθέντα Μπούι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης):
Κολλίτσι, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Πινάρες, Θέος (46’ Κορνελάτος), Ζέσους, Μπιτάνγκ, Κούτσι.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς (63’ Μπούι), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (75’ Καρέλης), Πέτριτς (65’ Δώνης), Κλωναρίδης.



Σε αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:


1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-1
Πανιώνιος-Φωστήρας 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 25/9 (16:30)
Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 25/9 (19:00)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ξάνθη-Νίκη Βόλου 1-0
Ζάκυνθος-ΟΦΗ 1-1

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-1
Πλατανιάς-Εθνικός Γαζώρου 3-1

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος 0-1
Πανθρακικός-ΑΕΚ 0-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Βέροια-Ερμιονίδα 4-1
Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 2-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Καλλονή-Τύρναβος 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 0-1
Παναιτωλικός-Χανιά 25/9 (16:30)

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...