Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ηλεία: Με λιακάδα ξεκινά η εβδομάδα - Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά – Αναλυτική πρόγνωση


pirgoss
Αρκετό κρύο επικράτησε το πρωί της Δευτέρας, αγγίζοντας τοπικά τους 6.6 βαθμούς Κελσίου στην Ωλένη, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανάλογες καιρικές συνθήκες με πρωινό κρύο και χωρίς βροχές περιμένουμε και αύριο Τρίτη, η οποία όμως θα είναι η τελευταία ημέρα της παρατεταμένης περιόδου καλοκαιρίας, καθώς από την Τετάρτη βαρομετρικό χαμηλό θα αλλάξει τον καιρό της περιοχή μας. 
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, βαθμιαία από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός αλλάζει με βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Την Πέμπτη περιμένουμε χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 20οC. 

Όσον αφορά την εξέλιξη "παίζουν" δύο σενάρια, 1) ή θα διατηρηθούν οι βροχές και την Παρασκευή ή 2) θα βελτιωθεί ο καιρός με τσουχτερό όμως κρύο. Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα σας ενημερώσουμε σε νεότερες προγνώσεις. 
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
 
Την Τρίτη 21/10 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 23 με 24οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, αργότερα δυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη 22/10 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα δώσουν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 12 με 13oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 22 με 23οC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ημιορεινά - ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί από το απόγευμα έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 23/10 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19οC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.  Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7, γρήγορα δυτικοί - βορειοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias                      
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 09:40 , 20-10-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 20-10-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...