Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Βιολογικός Βάρδας, αεροδρόμιο Ανδραβίδας και Αλυκές στο επίκεντρο


Λύσεις και παρεμβάσεις για την επίλυση και την διεκδίκηση των σοβαρών θεμάτων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει από κοινού πρόταση να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού της Βάρδας, του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της παραχώρησης των Αλυκών στο ΤΑΙΠΕΔ «Όχι για να κάνουμε πολιτική, αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο με δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος τρέχει και πρέπει να κινηθούμε άμεσα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος.
«Εγκατάσταση βιολογικού ή εγκατάσταση Έμπολα»!
Το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού της Βάρδας ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα» κ. Πάνος Δημητρόπουλος ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου αλλά και στην τελευταία απένταξή του από το ΕΣΠΑ είπε: «Εδώ που φθάσαμε καλούμαστε να τρέξουμε πίσω από τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας που φέραμε το θέμα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνουμε: Άμεση παράσταση του κ. Δημάρχου κατ΄αρχήν, άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Διαπαραταξιακή ενεργοποίηση και κινητοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις εάν ο κ. Δήμαρχος αντιμετωπίσει δυσκολίες στην επίλυσή του. Να συγκληθεί σύσκεψη των κατοίκων της Βουπρασίας και να συνεδριάσει εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς της πολιτείας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δεσμευθούν δημόσια για τη λύση του προβλήματος γιατί δεν πετάμε έτσι για πλάκα 7 εκατομμύρια ευρώ. Να αναδειχθούν και οι ευθύνες όλων ενώπιον της κοινωνίας και να απαντηθούν γιατί φτάσαμε ως εδώ. Η Πολιτεία να απαντήσει στο δίλλημα ή θα έχουμε εγκατάσταση βιολογικού ή θα έχουμε εγκατάσταση «Έμπολα», ή του ιού του Δυτικού Νείλου ή ότι άλλο κυκλοφορεί σε αυτό το είδος».
«Κανένας δεν με ρώτησε τι έκανα…»
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του πρώην δημάρχουη Βουπρασίας κ. Αντώνη Σερέτη ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα βήματα που είχε κάνει η τότε Δημοτική Αρχή για την προώθηση του έργου.
Παράλληλα όμως, ο κ. Σερέτης είπε: «Αυτή η συζήτηση έπρεπε να είχε γίνει πριν από 4 χρόνια και η συζήτηση για τα σκουπίδια πριν από 8 χρόνια. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι το εξής. Καλά ο δήμαρχος, αλλά ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν ήρθε να με ρωτήσει τι έκανα στη θητεία μου; Πως κέρδιζα σαν δήμαρχος το ψωμί μου; Γιατί δεν είναι μόνο ο Βιολογικός Καθαρισμός. Υπήρχαν και άλλα έτοιμα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας, οι Εργατικές Κατοικίες, το Σχέδιο Πόλης και η Αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης».

«Δεν ζητάμε καινούργιο αεροδρόμιο»
Το θέμα του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ανέπτυξε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ζητάμε καινούργιο αεροδρόμιο. Επί του υφιστάμενου μπορεί να λειτουργήσει και Επιβατική – Εμπορική δραστηριότητα ακόμα και με χαμηλό κόστος κάτω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τους Αχαιούς. Μπορεί να λειτουργήσει ως δημόσιο ή ακόμα με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσω μιας Α.Ε».
Κλείνοντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Προτείνουμε, με οικοδεσπότη τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων με τη συμμετοχή και των 7 δήμων της Ηλείας, της Περιφέρειας, των Εμπορικών Συλλόγων, του Επιμελητήριου, των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων,  των βουλευτών και πολιτευτών, των εκπροσώπων των κομμάτων».  

«Υπεύθυνη πρόταση στην Πολιτεία»

Το θέμα της παραχώρησης των Αλυκών των Λεχαινών στο ΤΑΙΠΕΔ εισηγήθηκαν ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Λαϊνάς προτείνοντας την αξιοποίησή του από το δήμο, ή με την εποπτεία του δήμου, καταθέτοντας μια υπεύθυνη πρόταση στην Πολιτεία.
Μεταξύ άλλων η πρόταση ανέφερε: «Οι Αλυκές καταλαμβάνουν μια έκταση 380 στρεμμάτων που μπορούν να αξιοποιηθούν για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Πρέπει να κάνουμε μια υπεύθυνη πρόταση στο ΤΑΙΠΕΔ και αντί να το διαθέσει με ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο να το πάρουμε ως δήμος για να το αξιοποιήσουμε εμείς, ή να γίνει αξιοποίηση με την εποπτεία του δήμου και τη συγκατάθεση του Κρατικού φορέα».
Παράλληλα, ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε «φιλέτα» της Στροφυλιάς και του Κοτυχίου που προορίζονται για παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ όπου αποφασίστηκε το θέμα να διερευνηθεί από πενταμελή επιτροπή στην οποία θα μετέχουν ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, ο κ. Τάκης Λαϊνάς, ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας» κ. Γιάννης Λέντζας και ένα μέλος της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον.
Σημειώνεται τέλος ότι το τέταρτο θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης της ώρας και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...