Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δαπανήθηκαν 143.000 ευρώ για μια πριβέ συνάντηση!


Στον προϋπολογισμό υπάρχει κωδικός με χρηματοδότηση 5.000 ευρώ για δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας. Ωστόσο,
ουδέποτε στάλθηκε το παραμικρό δελτίο τύπου σε κανένα τοπικό μέσο με αποτέλεσμα ακόμα και οι εισηγητές να μην ξέρουν αν θα πρέπει να πάνε στην Ανδραβίδα, στα Λεχαινά ή κάπου αλλού! Στον προϋπολογισμό πάλι υπάρχει κωδικός με 13.000 ευρώ για την ενοικίαση ειδικού εξοπλισμού για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, και άλλα 5.000 ευρώ για την ενοικίαση εξοπλισμού (ήχος – φως) για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος. Ωστόσο, στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γιώργος «έτρεχε» για να βρει πολύμπριζο προκειμένου να λειτουργήσει ο προτζέκτορας.
Όλα αυτά στην χθεσινή «πριβέ», αφού δεν υπήρξε η παραμικρή ειδοποίηση ή γνωστοποίηση, συνάντηση του προγράμματος «Unizens» στα Λεχαινά, με το προεδρείο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ήλις να αποχωρεί σε ένδειξη  διαμαρτυρίας και με τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ανδρέα Μίγκο να παίρνει την απάντηση ότι ο υπεύθυνος δημοσιότητας και επικοινωνίας βρισκόταν… στα Ιωάννινα!

«Καπηλεύονται τα άτομα με αναπηρίες»

Αποχωρώντας από τον χώρο της συνάντησης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» κ. Γιάννης Παπαδάτος ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του: «Αποδεχθήκαμε ως Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα, ήρθαμε στην ημερίδα η οποία έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 10:30, η ώρα είναι 12 και ακόμα δεν έχουν οργανωθεί για να ξεκινήσουν. Όμως βρεθήκαμε προ εκπλήξεως γιατί στο χώρο που γίνεται η εκδήλωση ενώ έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα για την οργάνωσή της δεν υπάρχει πρόσβαση στο χώρο για τα άτομα με αναπηρία. Δείχνουν περιφρόνηση και αδιαφορία προς τα άτομα με αναπηρία. Αν αυτή η ημερίδα είναι για να δείξουν στον κόσμο το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα άτομα με αναπηρία τους χειροκροτώ, το πέτυχαν, δείχνουν την παιδεία στο πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα άτομα με αναπηρία. Τους ευχαριστούμε».
Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Χρύσα Ζούπη είπε: «Σήμερα παρευρεθήκαμε σε μια τραγική παρωδία. Είναι προσβλητικό για τα άτομα με αναπηρία να έρχεται το προεδρείο του Νομαρχιακού Συλλόγου «Ήλις» σε κάτι το οποίο είναι ανοργάνωτο, έχουν παρθεί κάποια χρήματα από αρκετούς φορείς μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος για να μπορέσουν να εγκολπωθούν τα άτομα με αναπηρία. Κάποια άτομα καπηλεύονται τη λέξη άτομο με αναπηρία, έρχονται εδώ να μιλήσουν για ίσα δικαιώματα, δεν υπάρχει ίσο δικαίωμα στον ανάπηρο, υπάρχει ρατσισμός, αυτό πρέπει να το δούμε όλοι».

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε τις συμβάσεις»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ανδρέας Μίγκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογος ΑμεΑ έχει δίκιο ως προς το ζήτημα της πρόσβασης διότι δεν υπήρχε στο πεζοδρόμιο πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Δημιουργήσαμε μια είσοδο στο πεζοδρόμιο και λύσαμε αυτό το θέμα. Μέσα στον χώρο όμως υπάρχει πρόσβαση και ειδική τουαλέτα. Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό, αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είχε συναφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όλες οι αναθέσεις είχαν γίνει από εκεί, προφανώς είδαν κάποια ποσά που τους φάνηκαν ή ήταν μεγάλα και υπέρογκα και γι’ αυτό διαμαρτυρήθηκαν. Όμως τονίζω, χωρίς να αποποιούμαστε όλες τις ευθύνες, ότι δεν ήταν συμβάσεις ή έργα που είχαν ανατεθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Τώρα, η καθυστέρηση στην έναρξη της ημερίδας οφείλεται στις καθυστερήσεις κάποιων πτήσεων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Πορτογαλία».

«Καλύτερη προβολή και ενημέρωση…»

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της προσπάθειας, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη προβολή και ενημέρωση των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...