Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Νέα τροπή στο μακελειό στο Μικρολίμανο - Πως συνδέονται εκτελέσεις και συμβόλαια θανάτου - "Με αγνοούσε ο σερβιτόρος για αυτό τους γάζωσα"


Νέα τροπή στο μακελειό στο Μικρολίμανο - Πως συνδέονται εκτελέσεις και συμβόλαια θανάτου - `Με αγνοούσε ο σερβιτόρος για αυτό τους γάζωσα`

- Aπό τις συλλήψεις μελών της συμμορίας του Μπάκο βρέθηκαν μπροστά και σε ομάδα εκτελεστών
- Ένα από τα συμβόλαια αφορούσε υψηλόβαθμο αστυνομικό και την εντολή την είχε δώσει γνωστό πρόσωπο της νύχτας
- Ένας από τους συνεργούς του φερόμενου ως εκτελεστή είχε δολοφονηθεί πριν το καλοκαίρι στον Κορυδαλλό
- Ο Μπάκο ομολόγησε και το μακελειό στο Μεταξουργείο, αλλά έδειξε τον συνεργό του Όλντι πως πυροβόλησε
- Μετά το πιστολίδι στο Μικρολίμανο ο Μπάκο τηλεφώνησε σε κρατούμενο των φυλακών Αγ. Στεφάνου και ζήτησε βοήθεια και κρησφύγετο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των πυροβολισμών στο νυκτερινό κέντρο του Μικρολίμανου, μετά τη σύλληψη του 31χρονου δράστη με το καλάσνικοφ, Αρμπέρ Μπάκο. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, αλλά και από πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Μπάκο και έχει διαπράξει και άλλες αιματηρές ένοπλες επιθέσεις.

Ταυτόχρονα όμως οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της έρευνας, βρίσκονται μπροστά και σε άλλη ομάδα εκτελεστών συμβολαίων θανάτου. Μεταξύ των συμβολαίων θανάτου που προκύπτουν από τις αστυνομικές έρευνες, ήταν και το όνομα ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Ασφάλεια Αττικής και τώρα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το συμβόλαιο αυτό δεν εκτελέστηκε, όπως και άλλα, γιατί οι προθέσεις των δραστών αποκαλύφθηκαν έγκαιρα από την Ασφάλεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό συνεργατών του Αρμπέρ Μπάκο, συνέλαβαν στα Σεπόλια έναν από τους συνεργούς του, μαζί με ακόμα ένα άτομο, επίσης αλβανικής υπηκοότητας.
Ο δεύτερος Αλβανός είναι αυτός που φέρεται ότι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό μεγαλοκακοποιών που βρίσκονται στις φυλακές και αναζητείτο από την Ασφάλεια εδώ και πολύ καιρό. Το συγκεκριμένο άτομο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και στοιχεία, φαίνεται πως συμμετείχε σε ομάδα εκτελεστών μαζί με δύο ακόμα άτομα ελληνικής υπηκοότητας, ο ένας από τους οποίους δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό στον Κορυδαλλό.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να τον δολοφόνησαν οι συνεργοί του για να του κλείσουν το στόμα, επειδή θεωρείτο ύποπτος για σοβαρή δολοφονική επίθεση. Το συμβόλαιο θανάτου για τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκαλυφθεί περίπου πριν από δύο χρόνια μετά από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Αλβανού που συνελήφθη στα Σεπόλια και των εντολέων του μέσα από τις φυλακές, γι’ αυτό και απετράπη η εκτέλεση του από την αστυνομία έγκαιρα.
Ο συγκεκριμένος κακοποιός ανακρίνεται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια, όπως και ο συνεργός του Μπάκο, που συνελήφθη μαζί του.
 

Σε ό,τι αφορά τη δράση του 31χρονου Αρμπέρ Μπάκο, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι συμμετείχε σε ομάδα επτά ατόμων που έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα. Στην ίδια ομάδα οι αστυνομικοί τοποθετούν και άλλα τρία άτομα που κατηγορούνται στην παρούσα φάση για υπόθαλψη εγκληματία.

Πρόκειται για τον 23χρονο που έκρυβε στο σπίτι του στο Γουδί τον Μπάκο, τον αδελφό του 23χρονου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Αγ. Στεφάνου της Πάτρας και την κοπέλα του Μπάκο. Ο 31χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία, μαζί με τον έναν από τους Αλβανούς που συνελήφθη στα Σεπόλια, με το όνομα «Κλοντιάν», έναν ακόμα ομοεθνή τους, με το όνομα «Όλντι» και έναν Πολωνό, οι οποίοι αναζητούνται, εμπλέκονται στη δολοφονία του 43χρονου ελληνικής υπηκοότητας έξω από μπαρ στο Μεταξουργείο, το οποίο γάζωσαν με καλάσνικοφ στις 31.10.2014 καθώς περνούσαν απέξω με ΙΧ τζιπ.

Από τα πυρά τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, λοιποί θαμώνες του καταστήματος. Σύμφωνα με την κατάθεση του Μπάκο, το μπαρ πυροβόλησε ο «Όλντι» για εκδίκηση, επειδή τις προηγούμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, επίσης Αλβανός, τον ξυλοκόπησε γιατί είχε κλέψει το ποδήλατο ενός εργαζομένου του.
Ο Μπάκο παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πυροβόλησε εκτός από το Μικρολίμανο και στις εξής περιπτώσεις:


1. Στις 18.10.2014 εναντίον του μπαρ «Κάβος» στην οδό Μιχαλακοπούλου, με πιστόλι, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Είχε πάει στο μπαρ μαζί με φίλο του αλβανικής υπηκοότητας. Με τη χρήση περιστρόφου πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Διέφυγαν πεζοί.

2. Στις 06.11.2014 εναντίον καφετέριας ιδιοκτησίας Αλβανού με καλάσνικοφ στην οδό Αριστοτέλους 106 στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ήταν μαζί του ο «Όλντι», ο «Κλοντιάν» και ο Πολωνός. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους θαμώνες της καφετέριας.

3. Στις 22.09.2014 σε βάρος Αιγύπτιου, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, στην Ομόνοια, από τον οποίο μαζί με τον «Κλοντιάν» και τον« Όλντι» επιχείρησαν να πάρουν μία σακούλα με 12.000 ευρώ, αλλά κατά λάθος του πήραν μια σακούλα με φαγητά που είχε πάρει για το σπίτι. Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ ανεπιτυχώς, χωρίς να τον τραυματίσουν.

Για τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άτομα και στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου, είπε ότι πυροβόλησε επειδή θίχτηκε γιατί οι σερβιτόροι τον αγνοούσαν και δεν τον άφησαν να πάρει μαζί του φεύγοντας, κοπέλες από τα καταστήματα.

Μετά την αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο, ο Μπάκο τηλεφώνησε στον κρατούμενο των φυλακών του Αγ. Στεφάνου, ο οποίος του έστειλε συνεργάτη του για τον φυγαδεύσει και τον οδήγησε στο διαμέρισμα του 23χρονου αδερφού του στο Γουδί. Σημειώνεται ότι ο κρατούμενος των φυλακών του Αγ. Στεφάνου εκτίει ποινή για συμμετοχή στην αλβανική συμμορία που εξαρθρώθηκε το 2008 στον Αγ. Παντελεήμονα και είχε στο ενεργητικό της 11 δολοφονίες και 13 τραυματισμούς σε ξεκαθάρισμα με αντίπαλη αλβανική συμμορία, αλλά υπήρξαν και «παράπλευρες απώλειες».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο και διαπιστώθηκε ότι έμεναν τουλάχιστον τέσσερις δράστες βρέθηκαν: α) ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, β) ένα ζεύγος χειροπέδες και γ) μία πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία ο ιδιοκτήτης της είχε δηλώσει απώλεια την 19-11-2014 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι δράστες, επίσης, βαρύνονται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες δεν κατέστησαν δυνατόν να εξακριβωθούν επακριβώς.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο Μπάκο και τα οποία αναζητούνται, είναι ένας 16χρονος Αλβανός και δύο ακόμα άτομα αγνώστων στοιχείων.

Ποια είναι τα μέλη της συμμορίας:


-Ο Αρμπέρ Μπάκο, το 2009 φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Κατ' εκδίκαση του παραπάνω εντάλματος σύλληψης, εκδόθηκε το 2009 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών. Το 2010 μετήχθη από το ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης, στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Το 2011 μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού. Το 2012 από το Κατάστημα Κράτησης Κω, μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Στις 05-08-2014 αποφυλακίστηκε από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

- Ο «Όλντι» έχει απασχολήσει τις αρχές από το 1995, οπότε και συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 1998 συνελήφθη για κλοπές. Το 1999 συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών, καθώς και για κλοπές. Το 2005 συνελήφθη ξανά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για κλοπές και για τον νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2012 συνελήφθη στην περιοχή της Ομονοίας, για αδικήματα κλοπών. Υπήρξε παραγγελία φυλάκισης για το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, από όπου και αποφυλακίστηκε την 29-03-2012. Μετά από τις έρευνες εξακριβώθηκε ότι ο «Όλντι» συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου ιδιώτη σε καφέ-μπαρ στην περιοχή των Αθηνών και στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης. Ομοίως, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους, αλλά και σε τρίτη απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγυπτίου σε ανταλλακτήριο χρημάτων στην Ομόνοια.
Τέλος, ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο ξενοδοχείο που είχαν διαμείνει και μετέβησαν και μετά την πράξη τους, στην περιοχή του Μικρολίμανου.
- Ο «Κλοντιάν» είναι ο τρίτος δράστης με συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, με απροσδιόριστο έτος γέννησης, κυμαινόμενο όπως αναφέρθηκε από το 1977 έως το 1981. Συνελήφθη το 1997 για αδικήματα κλοπής και με επιβολή σε βάρος του αναμορφωτικών μέτρων. Συνελήφθη επίσης το 1997 για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2003 συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ως διαφυγών από το Κατάστημα Κράτησης Ανήλικων Βόλου. Το 2005 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πυροβόλησε και τραυμάτισε με πιστόλι τύπου «TOKAREV», στην κοιλιακή χώρα, ομοεθνή του. Το 2006 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και έπληξαν ομοεθνείς τους με μαχαίρια στο λαιμό, στα πλευρά και στο πόδια. Ο εν λόγω δράστης συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου στο καφέ-μπαρ στην οδό Χίου στην περιοχή των Αθηνών. Ακόμη, συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ, επί της οδού Αριστοτέλους στην Αθήνα αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο ανταλλακτήριο χρημάτων επί της οδού Ψαρρών.

Ο «Κλοντιάν» αναζητείτο από τις 11-09-2014 ως δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου κρατείτο με απόφαση από το 2013 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δεκαοχτώ ετών και χρηματική ποινή 75.000 ευρώ για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διακεκριμένες κλοπές. Σε βάρος του εκκρεμούν τουλάχιστον τρεις ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις.

-Για τον Πολωνό υπήκοο, το 2012 διακριβώθηκε ότι εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ψιλικών στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και με απειλή μαχαιριού σε βάρος παθούσας ημεδαπής αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους. Ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο.

Οι δράστες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ίδιος ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της κατά συρροή απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Μικρολίμανο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...