Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σπείρα απατεώνων "χτύπησε" σε Βουπρασία και Οινόη


apateones

Θύματα ηλικιωμένοι – Εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις από τις Αρχές

Του Γιάννη Σπυρούνη
Θύματα επιτήδειων έπεσαν δύο άτομα στην Ηλεία χθες το πρωί. Οι δράστες ξεκίνησαν πορεία προς τα μη κεντρικά χωριά της Βουπρασίας και της Πηνείας αναζητώντας τα «θύματά» τους και χτύπησαν δύο φορές. Τη δεύτερη φορά έγιναν όμως αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από πολίτες και αστυνομικούς. Τελικά εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως είναι γνωστά τα στοιχεία τους.
Σε Ψάρι και Οινόη
Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρωινές ώρες της Παρασκευής άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου στο Ψάρι Βάρδας, από το παράθυρο. Έψαξαν όλους τους χώρους και βρήκαν το ποσό των 400 ευρώ. Λίγο αργότερα περίπου στις έντεκα το πρωί, τρία άτομα, έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή της Οινόης. Έκαναν βόλτες στο χωριό με ένα μπλε αυτοκίνητο μάρκας BMW. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ίδιο όχημα είχε κάνει την εμφάνισή τους νωρίτερα και στο χωριό Ψάρι. Στην Οινόη οι δράστες σταμάτησαν έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του δήμου που ήρθαν να μετρήσουν την κατανάλωση του νερού. Η ηλικιωμένη προσπάθησε να τους αποφύγει, όμως αυτοί έγιναν πιο πιεστικοί. Ο ένας έμεινε μπροστά στο σπίτι να απασχολεί συζητώντας την γυναίκα και οι άλλοι δύο προσπαθούσαν από την πίσω πλευρά να μπουν στο σπίτι. Τα κατάφεραν σπάζοντας ένα παράθυρο. Μπήκαν στο σπίτι, έκαναν τα πάντα άνω – κάτω, βρήκαν το ποσό των 400 ευρώ και βγήκαν πάλι, για να φύγουν βιαστικά με το συνεργό τους. Η ηλικιωμένη γυναίκα μπαίνοντας στο σπίτι, είδε τι είχε συμβεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Άμεσα οι περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και γρήγορα στήθηκαν μπλόκα στους γύρω δρόμους. Κοντά στον Αγ. Γεώργιο Πύργου, οι δράστες αντιλήφθηκαν το μπλόκο της Αστυνομίας, σταμάτησαν νωρίτερα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για περαιτέρω έλεγχο. Η ηλικιωμένη φέρεται να έχει αναγνωρίσει τους δράστες σε φωτογραφίες, οι οποίοι αναζητούνται.
Και άλλα κρούσματα
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν ελέγξει σχετικά με την ταυτότητα των Αρχών και εκτιμούν πως βρίσκονται μπροστά σε σπείρα που επιλέγει να «χτυπήσει» ηλικιωμένους. Έτσι πέρα από τα δύο αυτά κρούσματα, ερευνούν ακόμα άλλο ένα που συνέβη στην Οινόη πριν λίγες ημέρες, καθώς και άλλη μια περίπτωση στην περιοχή του Επιταλίου.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...