Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ στα Λεχαινά και σύλληψη μετά από κινηματογραφική καταδίωξη


katadioksi_1

41χρονος πυροβόλησε κατά συγγενή του και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του

Του Γιάννη Σπυρούνη


Ώρες αγωνίας έζησε ένας συνοικισμός στα Λεχαινά, από το βράδυ της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης. Ένας 41χρονος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, για να αποφύγει τη σύλληψη μετά από πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο κατά συγγενή του. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και μετά από κινηματογραφική καταδίωξη συνελήφθη στο Βουπράσιο.
Η περιπέτεια ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας σε οικισμό των Λεχαινών όπου διαμένει ο δράστης αλλά και αρκετοί άλλοι συγγενείς του. Λόγω προσωπικών διαφορών ο 41χρονος επιτέθηκε και πυροβόλησε συνομήλικο ξάδερφό του με κυνηγετικό όπλο, χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Μετά από αυτό ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς. Γνωρίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δράστης οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά έξω από το σπίτι του και το πρωί αφού δεν παραδιδόταν ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στο σπίτι βρισκόταν και ο 87χρονος πατέρας του, όπου φάνηκε να έχει την ίδια διάθεση με το γιο του. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή ο 41χρονος φέρεται να απείλησε μαζί με τον πατέρα του τους αστυνομικούς και τότε κλείστηκε και πάλι μέσα στο σπίτι. Σε μια προσπάθειά του να διαφύγει βγήκε από πίσω πόρτα μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς Πάτρα μέσω της εθνικής οδού. Περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας τον ακολούθησαν, ενώ από την πλευρά της Αχαϊας οργανώθηκε επίσης επιχείρηση για να σταματήσουν και να συλλάβουν το δράστη. Στα Σαγέικα, ο 41χρονος είδε τους αστυνομικούς να τον περιμένουν, έκανε αναστροφή και πήρε και πάλι κατεύθυνση προς Πύργο. Στο Βουπράσιο στα όρια Ηλείας και Αχαΐας, ο δράστης εγκλωβίστηκε και αναγκάστηκε να σταματήσει το όχημα του, ένα λευκό Toyota Starlet και να παραδοθεί στους αστυνομικούς.
Ο 41χρονος που σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησία.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...