Ηλεία: Έρχονται χιόνια και παγετός – Αναλυτική πρόγνωση


xionia
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, μία από τις σοβαρότερες ψυχρές εισβολές των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 2012, αρχίζει να μας επηρεάζει.
Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα ρίξουν κατακόρυφα των υδράργυρο την Τρίτη, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν θα συνοδευτούν από φαινόμενα το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη παραμονή Πρωτοχρονιάς. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα βελτιωθεί ωστόσο θα επικρατήσει παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Aν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή ξαστεριά και νηνεμία, τοπικά ο παγετός θα είναι ισχυρός -4οC.
Η ψυχρή εισβολή φαίνεται να κρατάει μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με κύριο χαρακτηριστικό την περαιτέρω πτώση των ελάχιστων τιμών -5οC με -6οC νωρίς το πρωί.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά δεδομένα και θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία σε επόμενες προγνώσεις.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Τρίτη 30/12, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, πιθανές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (άνω των 500μ). Η θερμοκρασία το μεσημέρι 8 με 9οC στα πεδινά, +3 με +4oC στα ημιορεινά - ορεινά. Περαιτέρω πτώση από το απόγευμα (-1οC ημιορεινά - ορεινά). Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία βορειοανατολικοί 4 με 5, από το βράδυ ανατολικοί, ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιάς, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια άνω των 400μ. Η θερμοκρασία το πρωί +3 με +4oC στα πεδινά, -2 με -1oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 7 με 8οC στα πεδινά, +2 με +3oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία ανατολικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 1/1/2015, Πρωτοχρονιά, περιμένουμε το πρωί νεφώσεις με πιθανότητα ασθενής βροχής ή χιονόνερου στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 300μ. Αρκετές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία το πρωί +2 με +3oC στα πεδινά, -3 με -2oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 7 με 8οC στα πεδινά, +2 με +3oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία ανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 2/1/2015, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί -1 με 0oC στα πεδινά, -5 με -4oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 9 με 10οC στα πεδινά, 5 με 6oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο και τα χερσαία βόρειοι - βορειοανατολικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:40 , 30-12-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 30-12-2014

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ