Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μίτσελ: Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης


«Πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League»

Αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League εμφανίστηκε ο Μίτσελ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης που τον έφερε αντιμέτωπο με την Ντνίπρο.

«Αν έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο Champions League, έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός όσον αφορά τους αγώνες με τους Ουκρανούς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον του, λέγοντας:

«Είναι καλές οι σχέσεις μας με τον σύλλογο και οι δύο έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο».

Από εκεί και πέρα, εν όψει και της μεταγραφικής περιόδου ο 51χρονος προπονητής υπογράμμισε ότι θα αντικατασταθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ με αντάξιο παίκτη, εφόσον τελικά αποχωρήσει, και αποκάλυψε ότι ήδη έχει υπάρξει επαφή με τη διοίκηση για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το υπάρχον ρόστερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1

Για την κλήρωση με την Ντνίπρο και το γεγονός ότι θα κάνει πολύ κρύο τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία:


«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή είμαστε φαβορί, αλλά επειδή είμαστε μία ομάδα δυνατή. Την έχω δει να παίζει. Θα είναι διαφορετική μέχρι την ώρα που θα συναντηθούμε. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Έχει αλλάξει έδρα και θα παίξει σε άλλο γήπεδο.

Δεν στέκομαι στην κλήρωση, εκείνο που θέλω είναι η ομάδα να τα πάει καλά. Σε όλη την Ευρώπη θα έχει κρύο εκείνη την εποχή. Έχουμε δει την πορεία του Ολυμπιακού κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει επηρεαστεί από τον καιρό. Του ταιριάζουν πολύ αυτά τα παιχνίδια!

Όπως σε όλα τα νοκ-άουτ ματς, έχουμε το 50%. Δεν στέκομαι στην κλήρωση θέλω να τα πάμε καλά. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς η κακή έκπληξη εμείς».

Για το αν θα είναι αποτυχία ο ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους Ουκρανούς:

«Δεν ξέρουμε γιατί μιλάμε για επιτυχία ή αποτυχία, αν μία ομάδα αποκλειστεί από τη συνέχεια μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το έκαναν και στην Ισπανία, όταν με ρώτησαν στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Δεν είναι αποτυχία όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια διοργάνωση. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται στη λεπτομέρειες και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Το καλύτερο είναι να είσαι κάπου στη μέση για να περιμένεις τα καλύτερα».

Για την ετοιμότητα της Ντνίπρο εν όψει της έναρξης του ουκρανικού πρωταθλήματος εκείνη την εποχή που θα είναι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό:

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή της άλλης ομάδας. Μέχρι τότε έχουμε πολλά πράγματα να δούμε. Μας αρέσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή θεωρούμαστε φαβορί, αλλά επειδή έχουμε το 50% για να προκριθούμε. Συμφωνούμε πως αν έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο Champions League, έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League».

Για τα αμυντικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι πρωταθλητές Ελλάδας:

«Ναι, είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Απέναντι όμως σε μεγάλες ομάδες τα καταφέραμε όπως μπορούσαμε, πλέον έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε όπως πρέπει. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους αγώνες μας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θα έχουμε δύο παιχνίδια την βδομάδα μέχρι το τέλος. Θέλουμε να τα πάμε καλά μέχρι το τέλος».

Για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων και αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα που λένε οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι ονειρεύονται να τον δουν στην κορυφή κάποιας μεγάλης διοργάνωσης:

«Μακάρι, όλοι θέλουμε να είναι έτσι. Μία από τις δύο φορές είχα περάσει και από την Ουκρανία. Μακάρι να αλλάξουμε τους τύπους και να αλλάξουμε το σύνθημα και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για τον αν μπορεί να είναι έκπληξη:

«Μακάρι να κάνουμε μία καλή πορεία. Αν κοιτάξουμε τις ομάδες που συμμετέχουν, είναι ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στο ΤΣΛ και τελικά συμμετέχουν μαζί με εμάς στο Europa».

Για το αν ανησυχεί για το μέλλον του:

«Όχι, θα μείνω στη θέση μου… (γέλια)».

Για την ενίσχυση της ομάδας:


«Η διοίκηση ασχολείται εδώ και ένα μήνα με αυτό το πράγμα και έχει ρωτήσει τη γνώμη μου για τους παίκτες που πρέπει να φύγουν ή για άλλους που πρέπει να αντικατασταθούν».

Για τον Αμπιντάλ και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει:

«Αν τελικά αποχωρήσει ο Ερίκ, θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε με παίκτη ίσης εμπειρίας και ποιότητας».

Για τη διαφορά που υπάρχει στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και την Ευρώπη:


«Ίσως αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να γίνει στους παίκτες. Σας διαβεβαιώνω ότι τα παιχνίδια προετοιμάζονται με τον ίδιο ακριβώς αγώνα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης στα παιχνίδια, αφού βλέπουμε πως παίζουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε την ίδια ψυχολογία σε όλες τις διοργανώσεις».

Για το πώς ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Κατ’ αρχήν να είμαστε αποφασιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια, όπως ξέρουμε να παίζουμε και να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο».

Για το μέλλον του στην ομάδα:

«Μακάρι να συνεχίσω και του χρόνου… Ξέρω ότι και οι δύο θέλουμε. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι σε λίγα λεπτά θα τελειώσει η υπόθεση. Είναι καλές οι σχέσεις μας με τον σύλλογο και οι δύο έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο».

Για την ενδεχόμενη τιμωρία της Ντνίπρο για τα επεισόδια που είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν

«Είναι πλεονεκτήματα αν παίξουμε στο επίπεδο που μπορούμε».

Για το αν το ανησυχεί για τη θέση του στην ομάδα:

«Μου αρέσει που ο κόσμος είναι απαιτητικός. Δεν θα μπορούσαν να ζήσω χωρίς αυτό το άγχος, τον ανταγωνισμό και ούτε έχω μεγαλώσει σε άλλες καταστάσεις. Επίσης, ζω στο σπίτι μου και ξέρω τι σημαίνει πίεση».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...