Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” του σμηναγού Ζάγκα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία του δεύτερου σμηναγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, μετά τη συντριβή του F16.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα πραγματοποήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 16:45 και ακολούθησε η ταφή.





Πένθιμο το κλίμα στην νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα.  Το φέρετρο του άτυχου σμηναγού ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.



Η ταφή του Έλληνα πιλότου έγινε υπό βροχή.




Παρόντες ήταν πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου σμηναγού που αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχασαν ξαφνικά και άδικα τον δικό τους άνθρωπο.



Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας
Ο αρχηγός της Αεροπορίας





Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Κώστας Ήσυχος, που νωρίτερα παρέστησαν και στην κηδεία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη, στη Ριζούπολη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Στην κηδεία βρέθηκε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.



Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού ζήτησε αντί για στεφάνια, όσοι επιθυμούν να δώσουν χρήματα στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Καμμένος: Αποχαιρετούμε δύο ήρωες - Οι έρευνες για το δυστύχημα προχωρούν 

“Αποχαιρετούμε σήμερα δύο ήρωες”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που παρέστη στις κηδείες των αδικοχαμένων πιλότων.

“Το Έθνος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλος ο Ελληνικός λαός αποχαιρετούμε σήμερα δυο ήρωες. Δυο ήρωες που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης, επάνω στο καθήκον τους. Συγκαταλέγονται μαζί με όλους εκείνους τους ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εκείνους που έπεσαν για την ασφάλεια όλων μας, για τη προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”, σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι έρευνες προχωρούν πολύ καλά, “υπάρχει υλικό από κάμερες και η Πολεμική Αεροπορία προχωράει στη διερεύνηση του ατυχήματος”.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΝEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...