Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έντονα κύματα βροχοπτώσεων από την Παρασκευή - Κίνδυνος πλημμυρών


hirlam60
Διατηρείται άστατος ο καιρός το επόμενο 48ωρο, (Τετάρτη 28/1 - Πέμπτη 29/1), κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Οριακές χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά της Ηλείας.

Από την Παρασκευή 30/1, όπως σας ενημερώνουμε τις τελευταίες ημέρες, περιμένουμε πολύ σοβαρή κακοκαιρία με θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους και έντονα κύματα βροχοπτώσεων. Ήδη η Ηλεία έχει δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής και το έδαφος είναι κορεσμένο.
Αιτία, οι ιδιαίτερα χαμηλές πιέσεις της βορειοδυτικής Ευρώπης, όπως φαίνονται και στον χάρτη συστημάτων, οι οποίες θα κινηθούν νοτιοανατολικά προκαλώντας σφοδρή κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Για την εξέλιξη αυτή θα υπάρχουν συνεχή έκτακτα δελτία με ότι τελευταίο προγνωστικό στοιχείο υπάρχει. 
 
Ειδικότερα για την Ηλεία:

Την Τετάρτη 28/1 και την Πέμπτη 29/1 περιμένουμε κατά περιόδους μπόρες, βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 800μ. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 3 με 4οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι 11 με 12οC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 30/1, το Σάββατο 31/1: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
1) Επικράτηση πολύ θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων 9 με 10 μποφόρ.
2) Σφοδρά κύματα βροχοπτώσεων.
3) Θερμοκρασία σε άνοδο.
 
Νεότερα στοιχεία σε νέο έκτακτο δελτίο
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:10 , 28-01-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...