Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Φωτιά σε κατοικία στο Χάβαρι


Τα χειρότερα απέτρεψε η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας σε κατοικία στο Χάβαρι, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά ξέσπασε στις 7:30 το απόγευμα σε παράπηγμα που ήταν πρόσθετο σε κατοικία η οποία βρίσκεται στην άκρη του χωριού και διαμένουν εκεί έξι Βούλγαροι οι οποίοι εργάζονται σε χωράφια.
Στο παράπηγμα διέμεναν τα δύο άτομα και οι υπόλοιποι τέσσερις στο σπίτι, την ώρα ωστόσο που εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκονταν όλοι μέσα στο σπίτι και ευτυχώς κανείς στο παράπηγμα που χρησιμοποιείτο και ως αποθηκευτικός χώρος.

Κόπηκε το ρεύμα
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο ένας από τους ενοίκους, όλοι έβλεπαν τηλεόραση, όταν ξαφνικά έπεσε το ρεύμα και μετά από δύο λεπτά είδαν την πυρκαγιά να εκδηλώνεται στο χώρο του παραπήγματος.
Οι Βούλγαροι φοβήθηκαν, γιατί εντός της οικίας υπήρχε και φιάλη υγραερίου, και αμέσως έτρεξαν έξω από το σπίτι και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες και η πρώτη τους κίνηση ήταν να απομακρύνουν τη φιάλη υγραερίου από το σπίτι για να μην γίνει έκρηξη, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και το έργο της κατάσβεσης.
Η φωτιά ευτυχώς έσβησε πολύ γρήγορα, χωρίς να επεκταθεί στην υπόλοιπη κατοικία και πλέον έχει αναλάβει το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Πάντως εντός της κατοικίας υπήρχαν κάποιες πρόχειρες σόμπες και εκτιμάται ότι κάτι ανάλογο συνέβαινε και στο παράπηγμα και δεν αποκλείεται να σημειώθηκε βραχυκύκλωμα.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...