Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ των κομμάτων


monomaxoi
Τα «όπλα» τους μέσα από τα μυστικά γκάλοπ μετρούν τα κομματικά επιτελεία και προσπαθούν να συνθέσουν την στρατηγική εκείνη που θα τους οδηγήσει στη νίκη.
Συσπειρώσεις ,μετακινήσεις, φόβοι και προσδοκίες 

Η άμμος στην κλεψύδρα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου – με την μικρότερη προεκλογική περίοδο από ποτέ – τρέχει και τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν μέσα από τα ευρήματα των κρυφών δημοσκοπήσεων που παραγγέλνουν να διερευνήσουν και να αποκωδικοποιήσουν τις διαθέσεις και τις προθέσεις των ψηφοφόρων.
 Οι κυλιόμενες έρευνες που έχουν στα χέρια τους οι ηγεσίες των κομμάτων πιστοποιούν το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αποκαλύπτουν πως η ΝΔ συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της και διαθέτει αρκετό δρόμο ώστε να φτάσει στο ταβάνι της.
Πάντως την ίδια στιγμή  τους επιτελείς του Μαξίμου ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ φαίνεται ότι επιτυγχάνει εισροές ψηφοφόρων από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικότατες διαρροές προς τον κύριο αντίπαλο της, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην απόλυτη δίνη : χάνει ψηφοφόρους προς κάθε κατεύθυνση και ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Γιώργο Παπανδρέου και το νέο κόμμα.Το οποίο αν δημιουργηθεί είναι βέβαιο πως θα αποψιλώσει περαιτέρω την εκλογική βάση που ποντάρει η Χαριλάου Τρικούπη.
Κερδισμένο στα χαρτιά των ερευνητών της κοινής γνώμης είναι το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο μαζεύει ψηφοφόρους απ όλους τους κομματικούς χώρους που βρίσκονται δεξιά αλλά και αριστερά του.
Συσπείρωση: Υπέρ πάντων αγώνας για τη ΝΔ
Υπέρτατος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και η επανεισδοχή όσων είχαν φύγει κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Οι κυλιόμενες έρευνες των τελευταίων 24ωρων ανεβάζουν το ποσοστό της συσπείρωσης στο 70% και ευελπιστούν στην τελική ευθεία προς την κάλπη να πιάσουν το ταβάνι του 85%.
Σ αυτό το καλό σενάριο το μαύρο σημείο για την ΝΔ είναι το εύρημα που δείχνει πως η διαρροή ψηφοφόρων της προς το ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 7,5% που είναι απείρως μεγαλύτερο από το 2,6% της αντίστροφης πορείας.
ΣΥΡΙΖΑ: προσβλέπει στην «εγκατάλειψη» της ΝΔ 
Στην Κουμουνδούρου δεν εστιάζουν μόνο στο ποσοστό της διαφοράς που καταγράφεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις αλλά και στα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων που το 2012 επέλεξαν την ΝΔ δεν έχουν πλέον κανένα φόβο και επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη στιγμή η συσπείρωση των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2012 φτάνει στο 80%.
Ωστόσο ευελπιστούν ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ με ανάδειξη του φόβου και της κινδυνολογίας και η οργή για τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά θα αυξήσει το σώμα των πολιτών που θα εγκαταλείψουν την ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ: Χαμηλή συσπείρωση - υψηλή αγωνία
Σε χαμηλά ποσοστά κινείται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που είναι βρίσκονται στη «δίνη» και αναμένουν και τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για την δημιουργία του νέου κόμματος.
Η συσπείρωση αυτή την ώρα κινείται στο 52 – 53%. Σημαντικές είναι οι εκροές προς τη ΝΔ της τάξεως του 13-14% , στο 8,5% - 9% στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ προς το Ποτάμι είναι στο 4%.

Πηγή

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...