Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ –

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ – Μητροπολίτης Ηλείας: Το 2015 θεμελιώνουμε τον νέο Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην είσοδο του Πύργου

Μητροπολίτης Ηλείας: Το 2015 θεμελιώνουμε τον νέο Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στην είσοδο του Πύργου

Εκεί παρουσία του Επισκόπου Ωλένης κκ. Αθανασίου, των πρώην υπουργών Κ. Τζαβάρα και Ι. Κουτσούκου, του βουλευτή Αν. Μαρίνου, των Αντιπεριφερειαρχών Γ. Γεωργιόπουλου και Παν. Πλατανιά του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, της ηγεσίας στον Νομό του Στρατού της Αστυνομίας, της Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής, πολλών κληρικών και πλήθους πιστών, είπε: 
Το 2015 θεμελιώνουμε τον νέο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην είσοδο του Πύργου, κοντά στον κόμβο Φιλοθέης.
Ο Ιερός Ναός του Πολίούχου Πύργου θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έδοσε η Περιφέρεια δίπλα στο ΚΕΚΥΑΜΕΑ και κοντά στην Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών.
Ήδη οι μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Τελίωσε η εδαφολογική μελέτη, η οποία σημειωτέον ήταν δύσκολη λόγω του σαθρού υπεδάφους του οικοπέδου.
Ήδη ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη και θα υποβληθεί αρμοδίως γιά έγκριση.
Στόχος και επιδίωξη, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, να θεμελιώσουμε τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους εντός του 2015. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γιατί γνωρίζουμε ότι είναι κάτι που το θέλουν όλοι οι Πυργιώτες και γενικά οι Ηλείοι.
Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους τοπικούς Άρχοντες του Νομού να βοηθήσουν ώστε να δοθούν γρήγορα οι απαραίτητες εγκρίσεις.
Κάποιοι δημότες-ενορίτες που βρίσκονται κοντά στον ήδη υπάρχοντα μικρό Ναό του Πολιούχου, είπε ο Μητροπολίτης, αντέδρασαν στην κατασκευή του Ιερού Ναού στην νέα θέση, αλλά τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να κατασκευσθεί κοντά στον υπάρχοντα Ναό γιατί δεν υπήρχε οικόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...