Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη στον ποταμό Αλφειό - Καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά


alfeios1a_1
Του Γιάννη Σπυρούνη
Υψηλή παραμένει η στάθμη του ποταμού Αλφειού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο
αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, επισκέφθηκε την περιοχή του φράγματος του ποταμού στο Φλόκα, καθώς επίσης και το αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στον κάμπο των Μακρισίων. Ο κ. Γεωργιόπουλος επιθεώρησε την κατάσταση που επικρατεί στο φράγμα και ζήτησε να ανοίξουν και τα δύο θυροφράγματα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εκτόνωση του υδάτινου όγκου που συσσωρεύεται έως το φράγμα. Παράλληλα άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου, που απέδωσε στην ανάδοχο εταιρία. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως αν και δεν έχει άμεση αρμοδιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ποταμό Αλφειό, ο ίδιος και οι επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών παρακολουθεί από κοντά τα όσα συμβαίνουν και ενημερώνουν για άμεσες παρεμβάσεις τις υπηρεσίες στην Πάτρα.
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος το πλημμυρικό φαινόμενο αν και δεν είναι εκτεταμένο, έχει δημιουργήσει προβλήματα. «Ελπίζουμε να μείνει εδώ εάν τα καιρικά φαινόμενα το επιτρέψουν. Οι κάτοικοι το προηγούμενο διάστημα διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτό και ήρθαμε να το δούμε επί τόπου. Έχουν δίκιο ως έναν ορισμένο βαθμό να φωνάζουν, καθώς φοβούνται για ακόμα χειρότερα πράγματα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης και επισήμανε πως η Π.Ε. Ηλείας μπορεί να αντιληφθεί άμεσα τα παράπονα των κατοίκων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται στην Πάτρα και για αυτό παρίσταντο οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του νομού. «Έχουμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα και θα προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες, όσο τα φαινόμενα εξελίσσονται να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε από περεταίρω ζημιές» σχολίασε.
Αναφερόμενος στο αντιπλημμυρικό έργο στον κάμπο των Μακρισίων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα προ διμήνου, είπε πως «η επόμενη χρονιά δεν θα πρέπει να μας βρει έτσι και αν μας βρει έτσι θα είναι από ολιγωρία δική μας και όλη η ευθύνη θα είναι σε εμάς. Υπάρχει το αντιπλημμυρικό έργο, είχαμε την διαβεβαίωση από τον ανάδοχο ότι έως το τέλος Νοεμβρίου θα είχε ολοκληρώσει στον κάμπο Μακρισίων το ανάχωμα και τα συρματοκιβώτια. Έχει προβλήματα η εταιρία στην εξέλιξη του έργου και της καταλογίζονται αυτά. Παρακολουθούμε από κοντά και πιέζουμε όσο μπορούμε και θα έχουμε μία περαιτέρω συζήτηση με τους κατοίκους προκειμένου να βάλουμε τα προβλήματα σε μία σειρά και να δούμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος.
Για την ώρα η κατάσταση στον ποταμό Αλφειό δείχνει να βελτιώνεται καθώς η στάθμη των νερών έχει υποχωρήσει περίπου ένα μέτρο, αλλά τις εξελίξεις θα κρίνουν οι βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν στην Αρκαδία και στην Αχαΐα όπου οι ποταμοί Ερύμανθος και Λούσιος τροφοδοτούν τον Αλφειό.
alfeios2

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...