Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Έκλεισε" η γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης - Ποιά άλλα λιμάνια επηρεάζει η κακοκαιρία


killini
Βόρειοι άνεμοι 9 με 10 μποφόρ εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά, ενώ η γραμμή Ελευσίνα-Φανερωμένη Σαλαμίνας είναι κλειστή. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, τα καράβια που εκτελούν το δρομολόγιο θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κυλλήνης, τουλάχιστον, μέχρι αύριο στις 05:00 το πρωί. Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Μεγάλα προβλήματα στη Σάμο
Μεγάλη κακοκαιρία πλήττει από το πρωί τη Σάμο. Στα ορεινά χωριά υπάρχει χιονόπτωση από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία έφτασε στο μηδέν. Οι άνεμοι που πνέουν μέχρι αυτή την ώρα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχει απαγορευτικό. Η έντονη θαλασσοταραχή όμως έχει προκαλέσει προβλήματα και στο εθνικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στην παράκτια διέλευση της εθνικής οδού Σάμου-Καρλοβάσου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου προκλήθηκε κατάρρευση της προστασίας της από τους φυσικούς ογκόλιθους.
Άμεσα έσπευσαν εκεί τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου τα οποία καθαρίζουν περιοδικά το οδόστρωμα, ώστε το ένα ρεύμα του δρόμου να παραμένει ανοικτό, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Σάμου εποπτεύει την οδική κυκλοφορία. Η αποκατάσταση της ζημιάς εκτιμάται ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί όσο διαρκεί η ένταση των ισχυρών βόρειων ανέμων, που πνέουν στην περιοχή που εκτός από τα κύματα φέρνει στο δρόμο σωρούς φερτών υλικών. Με ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητα εφιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ενώ προτείνουν οι μετακινήσεις του πληθυσμού να γίνονται από το νότιο οδικό δίκτυο, μέσω Πύργου.

Σε περίπτωση που επιβαρυνθεί η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, για την ασφάλεια όλων των οδηγών θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πηγή

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...