Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Μυστήριο σε Μυρώνια και Βρεστό - Τι είναι αυτό που τρώει τα ζώα των κτηνοτρόφων


provata1a
Του Γιάννη Σπυρούνη
Μυστήριο αποτελεί για τους κτηνοτρόφους στην ευρύτερη περιοχή του Βρεστού και των Μυρωνίων και ιδιαίτερα για την περιοχή Σιλίμνες, το φαινόμενο της θανάτωσης των ζώων μέσα στους στάβλους. Τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και οι κτηνοτρόφοι έχουν χάσει αρκετά μεγάλο αριθμό από τα ζωντανά τους.

Όπως μας ανέφερε κτηνοτρόφος της περιοχής, ο ίδιος και αρκετοί συνάδελφοί του έχουν βρει θανατωμένα δεκάδες από τα ζώα τους, κυρίως από το Νοέμβριο και μετά. Μέσα στους στάβλους βρίσκουν τα ζώα τους θανατωμένα και φαγωμένα. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν βρει τμήμα από τα ζώα και σε άλλες ελάχιστα υπολείμματα. Το φαινόμενο είναι πάρα πολύ συχνό και δεν περιορίζεται τις νυχτερινές ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κτηνοτρόφοι κατά την παρουσία τους στους στάβλους τους, δεν έτυχε να αντιληφθούν που οφείλεται η θανάτωσή των ζώων τους, ωστόσο εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να επιτίθονται στα κοπάδια τους, άγρια σκυλιά, τσακάλια ή λύκοι. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές αυτές που παρέμειναν για ώρες μέσα στους στάβλους τους προκειμένου να παρακολουθήσουν μια πιθανή επίθεση και να δουν τι επιτέλους συμβαίνει, ωστόσο ούτε και τότε μπόρεσαν να βγάλουν άκρη.
Οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι και ζητούν βοήθεια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις αυτές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος να αφανιστούν τα κοπάδια τους είναι ορατός.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...