Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ως εδώ ήταν...


Ως εδώ ήταν...
Photo: Actionimages

Το ευρωπαϊκό ταξίδι ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι το πάλεψαν για 27' κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτή τη φορά βγήκε η ποιότητά της και με 74-55 πέρασε στο Final-4. Απίστευτος ο κόσμος. 


Πόσα «θαύματα» να κάνει απέναντι σ' αυτήν την υπερπλήρη ΤΣΣΚΑ;

Προδομένος απ' την αστοχία του (4/21 Phoτρίποντα) και αντέχοντας μόνο 27' κόντρα στην πανίσχυρη ομάδα του Ιτούδη, ο Παναθηναϊκός έχασε 74-55 και μοιραία έμεινε εκτός Final-4, με τους Ρώσους να παίρνουν το εισιτήριο με 3-1 στη σειρά. 





Παππάς, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά το τριφύλλι μετά... παραδόθηκε στις ορέξεις των Χάινς (κυρίως), Τεόντοσιτς (χάρη στους οποίους το 41-45 έγινε 44-60). Τρομερή εμφάνιση του Κιριλένκο σε άμυνα και επίθεση, killer ο Ντε Κολό (18π.).

Απίθανος ο κόσμος που γέμισε το ΟΑΚΑ, μετά το 35' δεν σταματούσε λεπτό το τραγούδι και αποθέωνε τους παίκτες σαν να 'ταν αυτοί που έπαιρναν το εισιτήριο για την Μαδρίτη.

Το ματς

Συγκεντρωμένα μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός, όντας ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα και πιέζοντας την ΤΣΣΚΑ. Ο Ντε Κολό, όμως... δεν ένιωθε το άγχος και με δύο δικά του τρίποντα έγραψε το 4-8, δείχνοντας τις διαθέσεις της ομάδας του. Και την ώρα που οι πράσινοι έψαχναν να βρουν λύσεις -έχοντας ήδη 0/5 τρίποντα- ο Κιριλένκο το πήρε -εντελώς- προσωπικά. Σε άμυνα δεν επέτρεπε το παραμικρό κάτω απ' τη ρακέτα και μπροστά είχε μεγάλο οίστρο, γράφοντας για πρώτη φορά διψήφια επίπεδα διαφοράς (7-17). Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν «μπλοκαρισμένοι» για τα καλά, εξ' ου και οι μόλις 11 πόντοι στην πρώτη περίοδο, με τον εξαιρετικό ΑΚ-47 να 'χει βάλει την υπογραφή του στους 21 των Ρώσων.

inner

Οι συνεχείς αλλαγές του Μαυροβούνιου κόουτς και η είσοδος -κυρίως- των Παππά, Μαυροκεφαλίδη έφερε αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει την επαφή του και να βγάζει αντίδραση. Αντίδραση που αποτυπώθηκε στο τρίποντο του Διαμαντίδη απ' τα 9 μέτρα (το πρώτο μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες της ομάδας) και που έριξε τη διαφορά κάτω απ' τους 10 (18-25). Και δεν έμειναν εκεί οι πράσινοι, αλλά παίζοντας υποδειγματική άμυνα, βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν. Και το κάρφωμα του Μπατίστα στον αιφνιδιασμό να ξεσήκωσε τον κόσμο (όπως και η απίθανη τάπα του Γκιστ), ενώ έκλεισε την ψαλίδα (22-25). Η ελληνική ομάδα ήταν αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην αρκούδα να της ξεφύγει (28-31), όμως μια τεχνική ποινή έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να το... κάνουν (28-35). Κι αν δεν ήταν ο Ντε Κολό (με τα γνωστά του buzzer beater), τότε το 32-37 της ανάπαυλας θα μπορούσε να 'ταν και καλύτερο.

inner

Με τους δύο κορυφαίους της, Ντε Κολό-Κιριλένκο, η διαφορά ανέβηκε στους 8 (43-42) και σιγά-σιγά η ΤΣΣΚΑ έδειξε να βάζει τις βάσεις για το διπλό. Κι όμως ο Παναθηναϊκός είχε -προσωρινά- ακόμα... βενζίνη. Κράτησε την ομάδα του Ιτούδη για 5 λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά δεν το επωφελήθηκε. Ο ΑΚ-47 σκέπαζε τα καλάθια, τα μακρινά σουτ δεν έβρισκαν στόχο και μοιραία σ' όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να μειώσουν στους 4 (38-42) με τη διαιτησία να παίζει και... φιλοξενούμενο. Ο Ιτούδης έριξε στο παρκέ Τεόντοσιτς και Χάινς που δεν υπήρχαν μέχρι τότε. Και οι δυο τους έκαναν... απίθανα πράγματα στο ΟΑΚΑ με τους πρωταθλητές Ελλάδας να... μην μπορούν άλλο. Από δύσκολα καλάθια, από δημιουργία, από μάχες. Και χάρη σ' αυτούς -και κάποιες... τζούρες Νίκολς- η διαφορά όχι μόνο ανέβηκε μετά από ώρα σε διψήφια επίπεδα (41-52), άλλα έκλεισε στο -16 (44-60) με τους πράσινους να 'χουν παραδώσει πνεύμα και τον Ιβάνοβιτς να 'χει ξεχάσει τα τάιμ άουτ...

inner

Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού έκανε ό,τι ήθελε κάτω απ' τη ρακέτα κι έστελνε το ματς στο +19 (44-63), με τον Παναθηναϊκό πραγματικά να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό και στις δύο άκρες του παρκέ, έχοντας παραδοθεί στην κυριαρχία και την ποιότητα της ΤΣΣΚΑ... Ο κόσμος παρά την... 20άρα δεν σταματούσε λεπτό το τραγούδι και έδειχνε έμπρακτα τη στήριξή του στην ομάδα που του 'χει χαρίσει τόσες χαρές. Τυπική διαδικασία τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν πλέον ελεύθερα και τη διαφορά να παραμένει σ' αυτά τα επίπεδα (51-67). Εν τέλει, μέσα σε αποθέωση, σε πρωτόγνωρες στιγμές και σα να 'ταν το τριφύλλι που έπαιρνε το εισιτήριο (απ' το ντελίριο στις εξέδρες), γράφτηκε το τελικό σκορ, 55-74.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 32-37, 44-60, 55-74

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1/8 τρίπ.), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ 2, Ουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...