Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αναβίωσε το «κάψιμο του Ιούδα»


ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
(15/04/2015 18:10)

Μέσα σε ένα πραγματικά εορταστικό κλίμα ο Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας με την εξαιρετικά πραγματική στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου και κυρίως του πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας (και προέδρου του συλλόγου) κ. Βασίλη Τσάκου αναβίωσε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το δρώμενο της «Καύσης του Ιούδα».

Η συμμετοχή του κόσμου, από ολόκληρο τον δήμο και την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, αφού από νωρίς το απόγευμα η κεντρική πλατεία του Νεοχωρίου ήταν κατάμεστη!
Τελετάρχης στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιάννης Στριγάς, δραστήριο μέλος της κοινότητας των Νεοχωριτών της Αθήνας, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για το έθιμο, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ζώη Ζορμπά, κάλεσε τους προέδρους και τους εκπροσώπους όλων των τοπικών συλλόγων αλλά και τους εθελοντές οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο των Αθηνών.

Ο Ιούδας, που η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες, κρεμάστηκε στο ξύλινο ικρίωμά του, στο κέντρο της πλατείας και παραδόθηκε στις φλόγες, εξαγνίζοντας έτσι, σύμφωνα με την παράδοση, το «κακό»!
Αμέσως μόλις οι φλόγες του Ιούδα έσβησαν, ο νυχτερινός πια ουρανός του Νεοχωρίου φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά.


Φωτογραφίες από το neohorikillinis.blogspot.gr.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)  
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...