Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η ώρα των μπαράζ…


Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 


Ένα  ακόμα πρωτάθλημα  της Α2 κατηγορίας  (το 9ο συνολικά στην ιστορία του από τότε που δημιουργήθηκε η κατηγορία) , ολοκληρώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στα πλέι – οφ ανόδου, αλλά  και στη «μάχη» του μπαράζ παραμονής!  Ήταν πάντως  ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα (ίσως… το καλύτερο από όσα  διεξάγονται στην ΕΠΣΗ, και το αποδεικνύει άλλωστε αυτό το γεγονός ότι  στην κορυφή η κατάσταση ξεκαθάρισε την προτελευταία   αγωνιστική, και στην «ουρά»… στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων της τελευταίας αγωνιστικής!

Η  επόμενη μέρα  των πλέι – οφ ανόδου!
Θα πάρουν μέρος  ο εντυπωσιακός και πολύ σταθερός φέτος Αλφειός Επιταλίου  που εξασφάλισε  από  πολύ νωρίς την πρωτιά καθώς και το μπόνους των πέντε βαθμών. Ο Ηρακλής Π/Β που είναι δεύτερος, και θα πάρει μπόνους δύο βαθμών, ενώ ο τρίτος Κεραυνός Καλλικώμου θα πάρει έναν βαθμό. Ενώ ο τέταρτος ο Ολυμπιακός Ζαχάρως (δεν έχει μπόνους). Οι τέσσερις πρώτοι λοιπόν της κανονικής περιόδου,  δίνουν σε όμιλο, διπλούς αγώνες, ξεκινώντας με βαθμολογικά μπόνους, ανάλογα με τη θέση τους (η 1η με 4 βαθμούς, η 2η με 2, η 3η με 1 και η 4η με 0,  όμως ο πρωτοπόρος Αλφειός , επειδή εχει περισσότερους βαθμούς διαφορά από τη 2η  θέση, ξεκινάει με άλλον έναν βαθμό, δηλαδή με 5! Ανεβαίνουν στην Α1 το λιγότερο δύο, και το περισσότερο τέσσερις ομάδες (σε σχέση με τυχόν υποβιβασμούς από την τωρινή ΓΕθνική, κι αν ανέβει ή όχι ο πρωταθλητής της Α1 στη Γ΄ Εθνική μέσα από τα μπαράζ). Με δεδομένο ότι παραμένει στη Γ΄ εθνική  και η Βάρδα, και  ας μην ανέβει ο πρωταθλητής Αστέρας τότε θα ανέβουν στην Α1 ΤΡΕΙΣ ομάδες. Αν ανέβει και ο πρωταθλητής Αστέρας στη Γ΄ εθνική,  τότε θα ανέβουν στην Α1 και οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ πρώτες ΟΜΑΔΕΣ. Ίσως… δηλ. στο τέλος τα πλέι – οφ ανόδου να είναι και άνευ ουσίας!
Την Τετάρτη η κλήρωση των αγώνων πλέι οφ
Από την ΕΠΣ Ηλείας  έχει  ανακοινωθεί ότι η κλήρωση των αγώνων play off της Α2 ACS κατηγορίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22/04 και ώρα 20:00 στα γραφεία της Ένωσης .
Η υπόθεση παραμονής
Στην ουρά της βαθμολογίας: Μετά τον υποβιβασμό των τριών (Αλφειονίδα, Αετός Κέντρου, ΠΑΟ Κακοβάτου) προς τη Β’ Κατηγορία θα οδεύσει άλλη μια ομάδα. Αυτή, θα προκύψει μέσα από πλέι άουτ! Και στα οποία θα αγωνιστούν ΔΟΞΑ ΕΛΑΙΩΝΑ – ΠΑΝΩΛΕΝΙΑΚΟΣ Καθώς  συνολικά υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες με βάση την προκήρυξη της ΕΠΣΗ!
Πως διεξάγονται τα πλέι – άουτ (το λιγότερο δύο, το περισσότερο τρεις αγώνες):
Πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα του σωματείου που είναι ψηλότερα στη βαθμολογία (Δόξα). Δεύτερος αγώνας στην έδρα της χαμηλότερης βαθμολογικά ομάδας (Πανωλενιακός) Αν η πρώτη ομάδα σε αυτά τα δύο ματς πάρει, ή δύο νίκες ή μια νίκη και μια ισοπαλία, τότε αυτή παραμένει στην κατηγορία, και η διαδικασία τελειώνει εκεί. Αν στα δύο πρώτα ματς, η κάθε ομάδα έχει από μια νίκη (ανεξαρτήτου σκορ) ή έρθουν και τα δύο ισόπαλα, τότε γίνεται και τρίτος αγώνας στην έδρα του πρώτου σωματείου. Συνολικά, η πρώτη ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 4 βαθμούς στα ματς αυτά για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ η δεύτερη τουλάχιστον 5 βαθμούς στα ματς αυτά, για να παραμείνει αυτή. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών, το πρώτο σωματείο είναι αυτό που παραμένει στην κατηγορία.

Του  Γ. Παπαφωτόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...