Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ηλεία: Βελτίωση του καιρού - Δροσερό Σαββατοκύριακο


hotel_sunsetchairs
Η κακοκαιρία πήρε μάλλον «ξώφαλτσα» αυτή τη φορά την Ηλεία, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξέσπασαν σε άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές που έπεσαν στο νομό ήταν μάλλον ποτιστικές και περιορισμένες.
Η αστάθεια στον καιρό θα επηρεάσει σήμερα τοπικά κυρίως τα ημιορεινά και ορεινά της Ηλείας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νομού ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 29o C στα κεντρικά. Στα βόρεια και στα νότια της Ηλείας ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι σε βορειοδυτικές κατευθύνσεις.
Τοπικά η αστάθεια πιθανόν να επηρεάσει και το Σαββατοκύριακο που έρχεται το οποίο σε γενικές γραμμές θα είναι δροσερό και ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30o C.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 18/6 σε πολλές περιοχές της χώρας, την Παρασκευή 19/6 θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν ελαφρά, ωστόσο η αστάθεια θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τονίζεται πάντως ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, αναμένονται αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι ανέμοι, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Πιο αναλυτικά:
Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αρχικά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια στο Νότιο Αιγαίο, αλλά τις απογευματινές ώρες νέες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηεπειρωτικά.
Σύμφωνα και με τα τελευταία διαθέσιμα προγωνστικά στοιχεία ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος και θα εκδηλωθούν κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές, κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα την Κυριακή.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...