Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Θέμα … ποσότητας και Σλούκα


Θέμα … ποσότητας και Σλούκα Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το που κρίθηκε ο 1ος τελικός, τον τρομερό Σλούκα και τον άξιο περισσότερου σεβασμού, Παναθηναϊκό.

Το ρολόι στο ΣΕΦ έδειχνε πως έχουν διεξαχθεί έντεκα λεπτά στον πρώτο τελικό. Η εικόνα γνωστή. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει με το… μαχαίρι στα δόντια και ο Ολυμπιακός ήταν πνιγμένος από άγχος και πίεση. Το σκορ 23-10 υπέρ των φιλοξενούμενων και οι περισσότεροι συνειδητοποιούσαν πως σε όποια κατάσταση και αν είναι οι «πράσινοι», μπορούν να φύγουν νικητές από το συγκεκριμένο γήπεδο και κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο. Είναι τόσο μεγάλο το «βάρος» της φανέλας του, που όσοι τον υποτιμούν σφάλουν.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Κάπου εκεί, εμφανίστηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο παίκτης που με τη φετινή του παρουσία έχει ψηλώσει δύο επίπεδα και επιβεβαιώνει πως είναι ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού (;) και της Εθνικής ομάδας. Ο διεθνής γκαρντ, είχε το μυαλό και την υπομονή να βάλει το παιχνίδι των μέχρι τότε νευρικών και άστοχων «ερυθρόλευκων» σε ορθολογικές ράγες. Έκανε drive, δημιούργησε για τον Ντάνστον, κέρδισε φάουλ και οργάνωσε άρτια. Ο Βασίλης Σπανούλης δίπλα του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, αλλά σίγουρα χαιρόταν για τον συμπαίκτη του. Ο Λαρισαίος μπορεί να μην ήταν καλός επιθετικά, αλλά όσοι είδαν με προσοχή το ματς, τα έδωσε όλα στην άμυνα.

Η αντίδραση που επέφερε ο Σλούκας, το 18-0 του Ολυμπιακού και η μετατροπή του σκορ σε 28-23, ήταν σημείο «κλειδί». Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, είχε καταπληκτικούς τους Μαυροκεφαλίδη και Φώτση και έμεινε ζωντανός. Ξαναπέρασε μπροστά, έβγαλε άμυνες και φρέσκες ιδέες στο παιχνίδι του, αλλά ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθει με τόσο κλειστό rotation μέχρι τέλους. Εκτός των σημαντικών απουσιών, είχε και τον Διαμαντίδη άσφαιρο και τον Σλότερ απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Όταν δίπλα στον Σλουκα ανέβασαν άρδην την απόδοσή τους οι Ντάνστον, Πρίντεζης και Λοτζέσκι, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους.

Η άμυνα θύμισε καλό φετινό Ολυμπιακό, τα μακρινά σουτ άρχισαν να μπαίνουν και όσο και αν ο Παναθηναϊκός έψαχνε βοήθειες και από κάποιον έξτρα παίκτη δεν ήρθε ποτέ. Το 1-0 έγινε δίκαια και πάμε παρακάτω. Από τη μία οι «ερυθρόλευκοι», μπορούν να παίξουν καλύτερα και από την άλλη οι «πράσινοι» έδειξαν ότι μπορούν. Το ζητούμενο είναι αν θα έχουν τις δυνάμεις να αντιδράσουν άμεσα και να κάνουν το 1-1. Θα έχουν και τον Μπατίστα διαθέσιμο και την ώθηση από το γεμάτο ΟΑΚΑ. Οι τελικοί έχουν ακόμα δρόμο….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...