Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες και τρεις κλοπές σε περιοχές του Πύργου - Έλληνες και Αλβανοί οι δράστες


sillipsi_big

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τεσσάρων ατόμων, ενώ συνελήφθη ένας 50χρονος συνεργός τους, που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ληστείες και τρεις κλοπές που έλαβαν χώρα από τις (7-2-2015) μέχρι και τις (15-2-2015) σε περιοχές του Πύργου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 42 και 27 ετών και δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία, κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 50χρονου ημεδαπού είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας ένταλμα σύλληψης για τα προαναφερόμενα αδικήματα.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 42χρονος και ο 27χρονος, ενεργώντας από κοινού με τους δύο συνεργούς τους, που αναζητούνται,  διέπρατταν τις ληστείες και τις κλοπές, ενώ στη συνέχεια παρέδιδαν μέρος των κλοπιμαίων στον 50χρονο συνεργό τους, ο οποίος τα διέθετε προς πώληση.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν να δρούν κυρίως νυχτερινές ώρες, σε οικίες ηλικιωμένων και χρησιμοποιούσαν σωματική βία και πυροβόλο όπλο κατά την τέλεση των παράνομων πράξεων τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα στις (8-2-2015), σε δημοτικό διαμέρισμα του Πύργου, κατά την οποία οι δράστες εισήλθαν σε οικία 85χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.
Επισημαίνεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (3.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, όπου θα οδηγηθεί και ο 50χρονος συλληφθείς.
Εξιχνιάστηκε και άλλη ληστεία σε περιοχή του Πύργου

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τριών ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ληστεία πού έλαβε χώρα τις (19-10-2014)  σε δημοτικό διαμέρισμα του Πύργου σε βάρος ενός 71χρονου ημεδαπού και ενός 31χρονου υπηκόου Πακιστάν.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, στις (19-10-2014) αργά το βράδυ, ο 21χρονος από κοινού με τον συνεργό του, που αναζητείται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απειλώντας με κυνηγετικό όπλο και μαχαίρι και ασκώντας σωματική βία, αφαίρεσαν από τον 71χρονο, τη στιγμή που εισέρχονταν στην οικία του,  χρυσά κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και από τον 31χρονο ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την οικία του 71χρονου, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

Σε ότι αφορά τον 25χρονο, ταυτοποιήθηκε κατά το προανακριτικό έργο η συμμετοχή του στη ληστεία και συγκεκριμένα προέκυψε ότι είχε μεταφέρει με το όχημα του τους δυο δράστες στην οικία του παθόντα και τους είχε παραλάβει με αυτό μετά την τέλεση των παράνομων πράξεων τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, όπου θα οδηγηθεί και ο 25χρονος συλληφθείς.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...