Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αποκαλύφθηκαν οι ληστές της Σαλμώνης και της Βαρβάσαινας - Όλες οι λεπτομέρειες


Listes

Νέα επιτυχία της Ασφάλειας Πύργου – Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές

Του Γιάννη Σπυρούνη

Η εγκληματική δράση δύο σπειρών που έκαναν ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αποκαλύφθηκε από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Οι δύο σπείρες απαρτίζονταν από υπηκόους Αλβανίας και έναν Έλληνα εκάστη, όπου όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ανιψιό και θείο, που έχουν συλληφθεί. Οι δύο σπείρες είχαν βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους όπου με τη χρήση βίας είχαν αποσπάσει χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα και είδη αξίας. Μάλιστα η δράση τη δεύτερης σπείρας τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινή γνώμη καθώς τα περιστατικά ήταν πολύ κοντά χρονικά μεταξύ τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, με μεθοδική έρευνα και αξιολόγηση των στοιχείων που είχε συγκεντρώσει κατάφερε να εξιχνιάσει τις ληστείες και τις κλοπές, να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών και να συλλάβει δύο εξ αυτών.
Ληστεία στο χωράφι
Στην πρώτη σπείρα συμμετείχαν δύο Αλβανοί ηλικίας 21 ετών ο ένας και αγνώστων στοιχείων ο δεύτερος και ένας Έλληνας ηλικίας 25 ετών. Οι τρεις τους «χτύπησαν» στην περιοχή της Σαλμώνης, έστησαν ενέδρα σε έναν 71χρονο στις 19 Οκτωβρίου 2014, στο χωράφι του όπου μαζί του ήταν και ένας υπήκοος Πακιστάν φίλος του 71χρονου. Οι δράστες υπό την απειλή μαχαιριού και καραμπίνας, με τη χρήση βίας,  άρπαξαν το ποσό των 150 ευρώ και ακόμα χρυσά κοσμήματα από τον ηλικιωμένο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν πάρει το ποσό των 200 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο. Σε ότι αφορά  που συνελήφθη τον 25χρονο, ταυτοποιήθηκε κατά το προανακριτικό έργο η συμμετοχή του στη ληστεία και συγκεκριμένα προέκυψε ότι είχε μεταφέρει με το όχημα του τους δυο δράστες στην οικία του παθόντα και τους είχε παραλάβει με αυτό μετά την τέλεση των παράνομων πράξεων τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, όπου θα οδηγηθεί και ο 25χρονος συλληφθείς.
Στο στόχαστρο τα απομακρυσμένα σπίτια
Η δεύτερη σπείρα αποτελείτο από τέσσερις δράστες. Από κοινού στις 8 Φεβρουαρίου είχαν εισβάλει στο σπίτι του 85χρονου στις παρυφές της Σαλμώνης και απομακρυσμένο οικισμό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλφειού, έχοντας κρυμμένα τα πρόσωπά τους. Είχαν ακινητοποιήσει τον ηλικιωμένο, τη σύζυγό του και την κόρη του, χτυπώντας τον πρώτο με το πιστόλι τους. Οι ληστές έβαλαν τα θύματά τους στα κρεβάτια τους, τους έδεσαν με σεντόνι που κουρέλιασαν, έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και πήραν το ποσό των 650 ευρώ καθώς επίσης και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Λίγο νωρίτερα οι ίδιοι δράστες είχαν διαρρήξει γειτονικό σπίτι όπου είχαν πάρει μόνο δύο μπουφάν. Λίγες ημέρες αργότερα στις 13 Φεβρουαρίου, οι ίδιοι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι 80χρονου σε απομακρυσμένο σημείο στην Βαρβάσαινα. Ο ηλικιωμένος ακούγοντας έξω από σπίτι θορύβους πήρε το κυνηγετικό του όπλο να δει τι συμβαίνει και οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της αποθήκης. Ακινητοποίησαν το θύμα τους, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον έδεσαν στο κρεβάτι του. Από το σπίτι που έψαξαν πήραν το ποσό των 50 ευρώ, 200 λίτρα ελαιολάδου, μια τηλεόραση, ένα κυνηγετικό όπλο και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Οι ίδιοι δράστες είχαν ακόμα διαρρήξει μια οικία στη Σαλμώνη με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού της κλειδαριάς όπου πήραν 130 λίτρα ελαιολάδου και ακόμα μια οικία στο ίδιο χωριό με τον ίδιο τρόπο, όπου πήραν 200 λίτρα ελαιολάδου. Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν χθες τον έλληνα – μέλος της σπείρας ενώ αναζητούνται οι τρεις Αλβανοί. σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία, κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 50χρονου ημεδαπού είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας ένταλμα σύλληψης για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...