Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

«Εξαφανίστηκαν» πινακίδες από τους κεντρικούς δρόμους της Ανδραβίδας!


Το νόμο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, την… κυκλοφοριακή μελέτη της Ανδραβίδας, αποφάσισαν να πάρουν κάποιοι… στα «χέρια» τους, «εξαφανίζοντας» από την αρχή της οδού Καλφιώτη, μίας εκ των πλέον κεντρικών οδών της πόλης, τα σήματα της τροχαίας που απαγορεύουν τη στάση και  τη στάθμευση μεγάλων φορτηγών οχημάτων!


Οι πινακίδες έκαναν… «φτερά» και από τα δύο πεζοδρόμια και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο αφού πρέπει να είναι κανείς πάρα πολύ προσεκτικός για να παρατηρήσει τις δύο μικρές, στρογγυλές τρύπες που έχουν απομείνει στα πεζοδρόμια, ή να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής!

Από το 2010, όπου τέθηκε σε εφαρμογή η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της Ανδραβίδας, η οδός Καλφιώτη σηκώνει όλο το «βάρος» των οχημάτων που κινούνται με κατεύθυνση από Ανδραβίδα προς Πύργο, γεγονός που την μετέτρεψε σε έναν από τους πλέον βασικούς δρόμους σε ολόκληρη την πεδινή Ηλεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής όταν συνειδητοποίησαν ότι τα σήματα είχαν εξαφανιστεί ειδοποίησαν τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας όσο και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα Ζωή Καραβανά, η οποία δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα ερευνηθεί σε βάθος και πως οι υπεύθυνοι θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η καταστροφή ή η αλλοίωση των πινακίδων σήμανσης, όπως αναγράφεται και πίσω από κάθε τέτοια πινακίδα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης δύο ετών!

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...