Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κράτησε τα προσχήματα η Εθνική

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ελλάδα άντεξε στην πίεση των Ρουμάνων και πήρε το 0-0



«Όρθια», απέναντι στα δικά της προβλήματα αλλά και στην κάψα των Ρουμάνων για νίκη, έμεινε η Ελλάδα στην «Arena Nationala». Ξεπερνώντας τα… απανωτά σοκ από Νησιά Φερόε και Φινλανδία, η «γαλανόλευκη», αν και δεν απείλησε, άντεξε στην πίεση που δέχτηκε και κράτησε το 0-0 στο Βουκουρέστι.
Τελείως ακίνδυνη η ομάδα του Κώστα Τσάνα, καθώς δεν ενόχλησε καθόλου τον Ταταρουσάνου και τους αμυντικούς του. Παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή, η ανασταλτική λειτουργία ήταν αυτό που κράτησε «ζωντανή» την Εθνική, που πριν δύο χρόνια στο ίδιο γήπεδο είχε πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το ματς:

Παρότι είχαν τον κόσμο αρκετά κεφάτο στις κερκίδες, οι Ρουμάνοι επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στα πόδια της Ελλάδας και να απειλήσουν πρεσάροντας. Η Εθνική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Μάλιστα, η αδυναμία αυτή λίγο έλειψε να γίνει όπλο στα χέρια των γηπεδούχων, που όμως είδαν τον Καρνέζη να τους λέει «όχι» στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία έπειτα από αντεπίθεση στο 17’.
Το γήπεδο άρχισε να ζεσταίνεται και η ομάδα του Ιορντανέσκου… έκανε παιχνίδι. Παίρνοντας την μπάλα στα πόδια της, η Ρουμανία έφερε τους παίκτες του Τσάνα σε θέση άμυνας, όμως δεν τους ανησύχησε ιδιαίτερα. Η «γαλανόλευκη» με συνεργασία των Φορτούνη και Σάμαρη στον άξονα προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Ταταρουσάνου είχε ρόλο θεατή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στο φινάλε του ημιχρόνου απείλησαν με σέντρες από τα άκρα, όμως το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 διατηρήθηκε.
Πολύ πιο ουσιαστικοί ήταν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ευνοούμενοι από το ότι η Ελλάδα έπαιζε ελαφρώς πιο ανοιχτά, οι Ρουμάνοι έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Καρνέζη. Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στα άκρα της «γαλανόλευκης» άμυνας, με τον Χολέμπας να έχει αρκετή δουλειά απέναντι στους Τόρχε και Πόπα.
Τα λεπτά περνούσαν και η πίεση μπροστά στα ελληνικά καρέ αυξανόταν. Οι αλλαγές του Ιορντανέσκου και η χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ, περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα του και βόλεψαν την Εθνική, που βγήκε σταδιακά από την περιοχή της. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η μπάλα πέρναγε με άνεση την μεσαία γραμμή και χρειάστηκε και η συμβολή των Ρουμάνων αμυντικών στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Τσάνα πήραν ανάσες και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε τουλάχιστον με έναν βαθμό αξιοπρέπειας, 0-0.
Οι συνθέσεις: 
Ρουμανία (Α. Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρχε, Χόμπαν, Πιντίλι, Μπουντέσκου, Μαξίμ, Κεσερού
Στον πάγκο: Πόπα, Αλίμπετς, Σανμαρτεάν, Πρεπέλιτα, Φιλίπ, Μάτελ, Αντόνε, Λουνγκ, Γκοϊάν, Παντιλίμον, Μπούμπα, Μότι
Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Χολέμπας, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Φορτούνης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Αραβίδης, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Κονέ, Πλατέλλας, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Βύντρα, Φούντας, Μόρας, Ταχτσίδης
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...