Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους! Πρόγνωση για την Τετάρτη


Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους! Πρόγνωση για την Τετάρτη

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους περιμένουμε την Τετάρτη, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο, Τετάρτη, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις απογευματινές ώρες περιλαμβάνεται και η Αττική. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 μποφόρ.
Την Πέμπτη περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκραθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρο της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ των φαινομένων στα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από τη νύχτα
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Λευκάδα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Πέμπτη 26-11-2015
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις οι οποίες στη δυτική Ελλάδα θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 27-11-2015 και Σάββατο 28-11-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση το Σάββατο.

Κυριακή 29-11-2015 και Δευτέρα 30-11-2015
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...