Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ασταμάτητος αλλά και… γκαντέμης

Ασταμάτητος αλλά και… γκαντέμης

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αρμάνι Μιλάνο αλλά έχασε με τραυματισμό τον Λοτζέκσι


Χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα και με τους Ντι Τζέι Στρόμπερι και Ντάνιελ Χάκετ να ήταν εξαιρετικοί, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 73-63 την Αρμάνι Μιλάνο για το 12-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο το μυαλό τους ήταν και στον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας!
Το ματς
Πολύ κακό, χωρίς ρυθμό και με πολλά άστοχα σουτ ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου 2:30’’ για το πρώτο του καλάθι (2-2), ενώ αυτό ήταν και το μοναδικό του μέχρι τα μισά, με την Αρμάνι να τον… πληγώνει με δύο τρίποντα για το +6 (2-8). Η είσοδος του Χάκετ στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στους Πειραιώτες για την ισοφάριση (8-8), όμως ένα νέο «ξέσπασμα» των Ιταλών τους έφερε ξανά μπροστά (8-13). Στα εναπομείναντα λεπτά «μίλησε» ο Πρίντεζης, ο οποίος με τους δικούς του πόντους έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο τέλος του δεκαλέπτου.
Όπως και στην πρώτη, έτσι και στη δεύτερη περίοδο, το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακό. Ο Πρίντεζης πήγε τον Ολυμπιακό στο +3 (16-13), αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαν να… έφυγαν από το παρκέ. Από τη μία, δεν μπορούσαν να πετύχουν καλάθι και από την άλλη ο Τζένκινς έκανε ό,τι ήθελε επιθετικά, στέλνοντας την Αρμάνι στο +8 (16-24). Ύστερα από περίπου έξι λεπτά (!) ο Λοτζέσκι «ξύπνησε» τους Πειραιώτες (19-24), αλλά οι πόντοι του Τσιντσαρίνι έστειλαν ξανά τους φιλοξενούμενους στο +8 (21-29). Παρ’ όλα αυτά, η άμυνα των γηπεδούχων «έσφιξε» πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 25-29.
Ο Λαφαγέτ ξεκίνησε «ζεστός» έξω από τα 6,75μ., διατηρώντας την Αρμάνι σταθερά μπροστά (28-35). Όμως, αυτό κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έπαιξε τη γνωστή του άμυνα και αφού «μπλόκαρε» τους Ιταλούς, έκανε ένα επιμέρους σκορ (13-2) για το νέο προσπέρασμα (41-37) στα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» συντηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσαν να το διευρύνουν λόγω της κακής τους άμυνας (45-41). Μάλιστα, τα χειρότερα ήρθαν με τον τραυματισμό του Λοτζέσκι, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το «σοκ» των Πειραιωτών και να κάνουν ένα σερί 7-0 (45-48). Ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να κλείσει την περίοδο στην ισοπαλία, χάρη σε τρίποντο του Στρόμπερι (48-48).
Ο ρυθμός του ματς δεν άνοιξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό όμως να είχε το προβάδισμα (51-49) και μάλιστα το τρίποντο του Αθηναίου να τον πηγαίνει στο +5 (54-49). Ο Σίμον με δύσκολο καλάθι μείωσε για την Αρμάνι (54-51), αλλά οι καλές άμυνες των Χάκετ και Στρόμπερι έδωσαν ώθηση στην ομάδα του Πειραιά για το +11 (62-51). Οι Ιταλοί δεν έδειχναν να μπορούν να κάνουν την ανατροπή στον εναπομείναντα χρόνο, ενώ το τρίποντο του Στρόμπερι για το 69-57, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος «κλείδωσε» το ρο< φύλλο, το οποίο ήρθε με το τελικό 73-63.
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 25-29, 48-48, 73-63
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...