Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ξεσηκωμός στα Σαβάλια για τα απορρίμματα


«Φωτιές» άναψε στην τοπική κοινότητα Σαβαλίων του δήμου Ήλιδας, η ενέργεια του δήμου Πηνειού να προχωρήσει στην έναρξη εργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση χώρου για την εναπόθεση των δεμάτων με τα απορρίμματα που θα δεματοποιούνται στο δεματοποιητή στα «Κονιδέϊκα».

Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και καμία συνεννόηση, αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης τόσο ο πρόεδρος των Σαβαλίων κ. Δημοσθένης Καραφλός όσο και οι κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν κινητικότητα σε χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, σε σημείο όπου λειτουργεί κτηνοτροφική μονάδα και ζουν ορισμένες οικογένειες του χωριού.

Αναζητούσαν τα όρια
Ο κ. Καραφλός αντέδρασε άμεσα και ενημέρωσε τάχιστα τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος συγκάλεσε χθες το πρωί έκτακτη εκτελεστική επιτροπή στο δήμο για να αξιολογηθεί το θέμα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι επαφές με αρμόδιους φορείς για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής.
« Πρόκειται για μία έκταση 25 στρεμμάτων που έχει γίνει δωρεά από τον Κουρβισάνο στον πρώην δήμο Γαστούνης και ο Δήμαρχος Πηνειού ισχυρίζεται ότι με τον αναδασμό η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στα όρια του δήμου Πηνειού και ότι έχει πάρει άδεια για να διαμορφώσει το χώρο» δήλωσε ο κ. Καραφλός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό και του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκειά του.
Από χθες το πρωί τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ήταν σε τηλεφωνικές επαφές για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο σημείο. Σύμφωνα με τον κ. Καραφλό, σε χάρτη που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου απεικονίζονται τα όρια των δήμων μετά την εφαρμογή του ‘Καλλικράτη’, είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δήμο Ήλιδας και εν προκειμένω στα Σαβάλια.

‘Θα αντιδράσουμε’
«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία έκταση που ανήκει στο χωριό μας και δεν μπορεί να προχωρήσει ο δήμος Πηνειού σε καμία ενέργεια. Αυτή τη στιγμή έχουν μεταφέρει εκεί μηχανήματα για τη διαμόρφωση του δρόμου. Εάν ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία στο συγκεκριμένο σημείο, εγώ σαν πρόεδρος θα ξεσηκώσω όλο το χωριό και θα κλείσουμε την εθνική οδό. Δεν είναι δυνατόν να φέρει μέσα στο χώρο μας, μέσα στο σπίτι μας ουσιαστικά, τα σκουπίδια του δήμου Πηνειού. Οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν επέτρεψαν οι κάτοικοι σε Παλαιοχώρι και Καβάσιλα και χωρίς καμία ενημέρωση έρχονται στο δικό μας χώρο. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» υπογράμμισε ο κ. Καραφλός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ακόμη και εάν η συγκεκριμένη έκταση ανήκε στο δήμο Πηνειού, πάλι θα αντιδρούσαν οι κάτοικοι των Σαβαλίων, αφού είναι αδιανόητο να τοποθετούνται οι μπάλες με τα απορρίμματα δίπλα στο χωριό.
Χθες το βράδυ συνεδρίασε και το τοπικό συμβούλιο και σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως και ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων για να ασχοληθεί με το θέμα.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...