Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία: Καταιγίδες τη μέρα και χιόνια με πολύ κρύο από τη νύχτα


kataigida

Επιδεινώνεται ο καιρός στην Ηλεία και σταδιακά από τις βροχές και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες περνά στο κρύο και στις χιονοπτώσεις στα ορεινά, που πιθανόν να είναι έντονες.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να δούμε στα λευκά περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ίσως και στα 600μ. Σήμερα Κυριακή θα σημειωθούν καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο του νομού έως το μεσημέρι και θα συνεχισεί με ασθενείς βροχές το βράδυ, αλλά και νέες καταιγίδες σε πολλές περιοχές έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στα ορεινά λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις (Ανδρίτσαινα, Επικούρειος, Λαμπεία, Φολόη). Παράλληλα θα υπάρξει υποχώρηση της θερμοκρασίας, με το κρύο να γίνεται έντονο από τη Δευτέρα και μετά. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει έως τους 10οC και οι άνεμοι βαθμιαία από νότιοι θα στραφούν σε βορείους, βορειοδυτικούς μέτριοι έως ισχυροί.
Τη νέα εβδομάδα το κρύο θα είναι πολύ έντονο όχι μόνο στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού, αλλά και στα πεδινά και κυρίως η αίσθηση ψύχους να είναι ακόμα πιο χαμηλή απο την τιμή του υδραργύρου. Παράλληλα νέες χιονοπτώσεις φαίνονται από την Τετάρτη στα ορεινά της Ηλείας.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου αργότερα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και νότια και θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και της Θράκης περιμένουμε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2015. Θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι θυελλώδεις νοτιάδες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους από βορρά προς νότο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 6 βαθμούς), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 12 βαθμούς).
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά μετά το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και διαστήματα βελτίωσης στη συνέχεια περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. (meteo.gr)
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...