Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήρια Αλαφούζου σε Μελισσανίδη


Βάργκας για... Όσκαρ! Η “χλωμή” ΑΕΚ "τιμώρησε" τον ανώτερο Παναθηναϊκό

Βάργκας για... Όσκαρ! Η “χλωμή” ΑΕΚ `τιμώρησε` τον ανώτερο Παναθηναϊκό

- Την.. υπογραφή του Ρόναλντ Βάργκας είχε ένα ακόμα ντέρμπι για την ΑΕΚ
- Η Ένωση πήρε το μεγάλο ματς της 24ης αγωνιστικής της Superleague κόντρα στον Παναθηναϊκό με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Βενεζουελάνου (1-0)
- Το “τριφύλλι” ήταν καλύτερο μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κάκιστη βραδιά των αμυντικών των γηπεδούχων
- Οι “κιτρινόμαυροι” αποσπάστηκαν επτά βαθμούς από τους “πράσινους, που έχουν και δυσκολότερο πρόγραμμα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Ένα γκολ του Βάργκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79΄, το ένατο στο πρωτάθλημα και το τρίτο συνεχόμενο σε ντέρμπι για τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης, έκρινε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και εκείνο με τον Παναθηναϊκό και έδωσε τη νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) στην ΑΕΚ.
Έτσι, η Ένωση εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Superleague, καθώς η διαφορά τους από τους “πράσινους” αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μέστο, με το τριφύλλι” να μένει στην καλή του εικόνα του πρώτου μέρους, εκεί όπου οι “κιτρινόμαυροι” ήταν τραγικοί στην αμυντική τους λειτουργία (επιπόλαιος ο Άρθο και ανέλπιστα κακός ο Γιόχανσον). Οι γηπεδούχοι όμως πήραν αυτή την επαγγελματική νίκη, δίνοντας μεγάλη χαρά στους περίπου 30.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Click4more: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Με Παντελίδη στα ηχεία του ΟΑΚΑ (VIDEO)
Οι επιλογές των προπονητών
Ο Γκουστάβο Πογέτ άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Χρήστο Αραβίδη, ξεκινώντας αντ' αυτού τον Πλατέλλα. Παράλληλα, προτίμησε τον Πέκχαρτ και όχι τον Τζεμπούρ για την κορυφή της επίθεσης, αλλά και την αναμενόμενη χρησιμοποίηση του Βάργοας στο χώρο του κέντρου, που δεν αποδείχθηκε πετυχημένη. Όσον αφορά τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μη αναμενόμενες, με τους Εσιέν, Μολέδο και Καλτσά να ξεκινούν στο ντέρμπι.
Το παιχνίδι...
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και πίεσε ψηλά με τους Μπεργκ και Καλτσά. Πάντως, η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε από την Ένωση, με τον Στιλ να αποκρούει στο 9' την κεφαλιά του Πέκχαρτ (η παρουσία του στα “στημένα” των γηπεδούχων ήταν δυναμική). Σαν “απάντηση” ήρθε από τους “πράσινους” το σουτ του Εσιέν που πέρασε μόλις άουτ (11').
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με δυναμικές μονομαχίες και σε πολύ καλό ρυθμό. Η Ένωση προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά έκανε αρκετά και αβίαστα λάθη μεσοεμυντικά (ειδικά ο Άρθο ήταν... πηγή κινδύνων, ενώ και ο Βάργκας έδειξε μεγάλο πρόβλημα σε ένα χώρο όπου δεν είναι η θέση του). Απ' την άλλη το “τριφύλλι” -είχε σε πολύ καλή βραδιά τους Μολέδο και Μέστο- περίμενε αρχικά μια καλή κόντρα επίθεση, αλλά από το 25' και μετά πήρε τα ηνία του αγώνα. Σε εκείνο το λεπτό έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, με τον Μπαρόχα να διώχνει με τα πόδια την προβολή του Καλτσά.
Οι παίκτες του Στραματσόνι παρουσίασαν το καλό πρόσωπο που έχουν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους (Καλτσάς και Βλαχοδήμος ήταν πολύ κινητικοί στα άκρα), κάτι που έφερε μεγάλη αμυντική ταραχή στην Ένωση, αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Πογέτ συνέχισαν τα πολλά λάθη (όλο το βάρος έπεσε στον Σιμόες, αφού ο Γιόχανσον έδειξε μέτριο πρόσωπο), τα οποίο όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι, παρά τις φάσεις που “έβγαλαν”. Η γιούχα από την εξέδρα, με το σφύριγμα του ημιχρόνου, ήταν χαρακτηριστική...
Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με περισσότερη... ενέργεια στην επανάληψη, με τον Βάργκας να έχει μετακινηθεί πιο κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού και πίσω από τον Πέκχαρτ (4-2-3-1 έγινε το σύστημα). Παρόλα αυτά, τα λάθη στη μεσαία γραμμή συνεχίστηκαν -ήρθαν κυρίως από τον Γιόχανσον, που μάλλον έκανε το χειρότερο του παιχνίδι με την Ένωση- κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση.
Βλαχοδήμος και Καλτσάς συνέχισαν να αναστατώνουν την άμυνα της Ένωσης, ενώ ο Μολέδο δεν μπόρεσε να σκοράρει από εκτελέσεις κόρνερ. Θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ, ο Πογέτ πέρασε στον αγώνα τους Αραβίδη και Τζεμπούρ, ενώ λίγο αργότερα (75') έβαλε και τον Τζανετόπουλο στη θέση του Γιόχανσον, θέλοντας να “δέσει” καλύτερο το κέντρο.
Στο 79' όμως έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση από τον άνθρωπο των.. ντέρμπι για την ΑΕΚ. Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, ο Βενεζουελάνος πέρασε πάνω από το τείχος και την έστειλε να αναπαυθεί στη γωνία του Στιλ για το 1-0.
Το παιχνίδι έγινε... ροντέο στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να τα παίζει όλα για όλα για την ισοφάριση, αφού με την εικόνα του δεν άξιζε να είναι πίσω στο σκορ (μπήκε και ο Μαμούτε στο παιχνίδι). Στο 83' το σουτ του Μπεργκ βρήκε την εξωτερική μεριά των δικτύων του Μπαρόχα, ενώ στις επόμενες φάσεις ο Τζανετόπουλος είχε σημαντικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των “πρασίνων”, που έμειναν με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μέστο με δεύτερη κίτρινη στο 90+4'.. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους περίπου 30.000 οπαδούς της Ένωσης να πανηγυρίζουν μετά από ένα ακόμα ντέρμπι και τον Βάργκας από... τραγική φιγούρα στο χώρο του κέντρου στο πρώτο 45λεπτο, να γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής και “killer” των μεγάλων αντιπάλων που μπήκαν στο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιοχάνσον (75’ Τζανετόπουλος), Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64’ Τζεμπούρ), Πλατέλλας (64 Αραβίδης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέντο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (75’ Κουτρουμπής), Αμπέντ (82’ Μαμούτε), Βλαχοδήμος, Καλτσάς (67 Βιγιαφάνες), Μπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...