ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

«Καμία διακοπή ρεύματος σε δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και ΑμεΑ στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης»Για το θέμα που προέκυψε στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης τις τελευταίες ημέρες με μεμονωμένες διακοπές ρεύματος και πρόχειρες καταγγελίες ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και ΑμεΑ, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε και έλαβε άμεσα πλήρη ενημέρωση από την διοίκηση της ΔΕΗ σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και τους τοπικούς αιρετούς, καθώς η προάσπιση των αδύναμων αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

 Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως έχει κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με χρονικό ορίζοντα έως τον  Ιούλιο του 2016. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το καθεστώς κατάστασης έκτακτης ανάγκης δε σχετίζεται με την παροχή ρεύματος από την ΔΕΗ. Παρόλα αυτά η ΔΕΗ, όπως ενημέρωσε την βουλευτή, καθαρά συνεπικουρικά αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2015 τρίμηνη αναστολή οποιασδήποτε διακοπής ρεύματος προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία. Αυτό το διάστημα παρήλθε στις 22 Ιανουαρίου 2016.
Στις αρχές του Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν μεμονωμένες διακοπές λόγω οφειλών χιλιάδων ευρώ σε παροχές στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λεχαινών.
Η ΔΕΗ από τον Ιανουάριο και αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ότι το δημοτικό διαμέρισμα που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις πλημμύρες της 22ας Οκτωβρίου είναι η Βάρδα, έχει αποφασίσει ότι οι εντολές αποκοπών λόγω οφειλής που εκδίδονται στο συγκεκριμένο και μόνο δημοτικό διαμέρισμα δεν θα υλοποιούνται, όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Επισημαίνουμε ότι για το σύνολο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ισχύουν τα παρακάτω:
  • Σε κάθε περίπτωση όλοι οι πολίτες που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία εντάσσονται με ένα απλό τηλεφώνημα στο κοινωνικό τιμολόγιο. Για όσους βρίσκονται στο κοινωνικό τιμολόγιο δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  •  Υπάρχει ρητή δέσμευση από τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι οποιοσδήποτε πολίτης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αντιμετωπίζει αντικειμενικά προβλήματα μπορεί να προσέλθει σε κατάστημα της ΔΕΗ και να ζητήσει να εξεταστεί η περίπτωσή του.
  • Σε καμία από τις κομμένες παροχές δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο και επιπλέον δεν υπάρχει καμία ένδειξη-ενημέρωση  ότι εντάσσονται στους Ευάλωτους  πελάτες.
  • Ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης των οφειλετών αρκεί η καταβολή ποσού της τάξεως μερικών δεκάδων ευρώ για να αποτραπεί η διακοπή. Αυτό ισχύει ακόμα και για οφειλές άνω των 3000€.
  • Παρόλη την σχετική παραπληροφόρηση δεν υπάρχει καμία διακοπή ρεύματος σε φτωχές οικογένειες ή ΑμεΑ στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η βουλευτής έχει ζητήσει εάν προκύψει τέτοιο θέμα να ενημερωθεί άμεσα και πριν προκύψει ζήτημα διακοπής.
  • Ο Δήμος πρέπει να συνδράμει ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους και τις διαδικασίες διασφάλισης της ηλεκτροδότησής τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζητά από την ΔΕΗ να εξαντλήσει την ευαισθησία της για τους Δημότες Ανδραβίδας – Κυλλήνης ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντικειμενικά βρίσκονται και να συνεχίσει να βοηθά, όπως οφείλει ως Επιχείρηση που την πλειοψηφία κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, στη διαρκή προσπάθεια να προστατευτούν οι πραγματικά αδύναμοι και το δημόσιο συμφέρον.
Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: