Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εντοπισμός αρχαίου τάφου στην Αρχαία Ήλιδα


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ
(10/03/2016 18:00)
Συναγερμός σήμανε χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, μετά την καταγγελία πολίτη ότι εντόπισε έναν τάφο στην περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί και μετέβησαν στο σημείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηλείας και ζητήθηκε η μετάβαση αρχαιολόγου στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί περί τίνος επρόκειτο, εάν όντως επρόκειτο για τάφο, εάν ήταν αρχαίος και εάν υπήρχε λαθροθηρία.
Ο τάφος είναι πέτρινος, βρίσκεται σχεδόν κρυμμένος σε σημείο που είναι ανεπτυγμένη βλάστηση και όπως διαπιστώθηκε από την αρχαιολόγο που μετέβη στην περιοχή, πρόκειται για κιβωτιόσχημο τάφο των αρχαίων χρόνων, ο οποίος φαίνεται να μην έχει συληθεί.
Με δεδομένο ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας όταν κατασκευάστηκε το φράγμα του Πηνειού είχε γίνει καταγραφή πολλών τέτοιων τάφων, θα ερευνηθεί σε πρώτη φάση, εάν είναι ήδη καταγεγραμμένος στην πορεία θα γίνει έρευνα στο σημείο.       

Μ.Κ.
patrisnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...