Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στον υπουργό Ανάπτυξης για τις "ελληνοποιήσεις" πατάτας εκπρόσωποι από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Μεσσηνία

patata1a
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Αποστόλου και τον Δήμαρχο Ήλιδας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ηλείας κ. Μάκης Μπαλαούρας και Μεσσηνίας κα Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Διονύσης Μάλλιαρης, ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Νίκος Κοτταρίδης και από πλευράς Υπουργείου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπλ. Υπουργού κ. Νίκος Βάγιας και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής κα Χρυσούλα Παπαδημητρίου.  
Κοινή πεποίθηση όλων των παρισταμένων ήταν ότι, θα πρέπει να προστατευτεί το παραγόμενο στην χώρα μας προϊόν –εν προκειμένω της πατάτας– και να διασφαλιστεί η υγεία του καταναλωτή, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να θιγούν και οι εισαγωγές προϊόντων.
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ούτως ώστε να μένει το προϊόν εισαγωγής με την ονομασία της χώρας προέλευσης και να μην κυκλοφορεί στην αγορά μετά το συσκευαστήριο, ως Ελληνικό προϊόν. Να μην, δηλαδή, ταυτοποιείται παρανόμως με την Ελληνική πατάτα.
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα συσταθεί ενιαίο συντονιστικό όργανο, απαρτιζόμενο με εκπροσώπους τεσσάρων Υπουργείων, προκειμένου να εντείνουν τους ελέγχους παράνομων ελληνοποιήσεων πατάτας και παράλληλα να προστατεύσουν την Ελληνική παραγωγή.
Στόχος, εκτός από τον Έλληνα παραγωγό, είναι να προφυλαχτεί και ο καταναλωτής , καθώς οι πατάτες από τρίτες χώρες είναι αμφιβόλου ποιότητας, διότι οι χώρες αυτές δεν υπόκεινται σε κανέναν Ευρωπαϊκό κανονισμό παραγωγής ή χρήσης συγκεκριμένων φυτοφαρμάκων.
Εκτός από το φλέγον θέμα της πατάτας, στην σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα των αλλοδαπών εργατών γης, όπως επίσης και τα θέματα των αποζημιώσεων του 2015 που έχουν καθυστερήσει, της εισφοράς του ΕΛΓΑ, και των προγραμμάτων για νέους αγρότες που αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
patata1
patata2
Πηγή
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...