Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

H ανακοίνωση των κατοίκων της Μυρσίνης για την εγκατάσταση των προσφύγων στο LM Village


JAS_7880

Η ανακοίνωση των κατοίκων της Μυρσίνης που τέθηκε  εις γνώση του ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στο LM village
«Σήμερα 27 Μαρτίου οι
πολίτες της Μυρσίνης συζητάμε σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής ή και των δύο, να επιτάξουν και να μετατρέψουν το παραθεριστικό κέντρο του χωριού LM VILLAGE σε ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.
Αυτή τη στιγμή κατόπιν της επίταξης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αναμένουμε 600-800 άτομα άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης, ηλικιών και φύλου που θα προστεθούν στην κοινότητά μας των περίπου 1.000 ανθρώπων, ηλικιωμένων στην πλειοψηφία τους.
Γνωρίζουμε όλοι πως αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει κινδύνους για την ηρεμία και την ασφάλεια στη μικρή μας κοινωνία, πιθανά προβλήματα στις καλλιέργειες και απαξίωση της περιοχής.
Αναγκαζόμαστε να προσπαθήσουμε νόμιμα και δημοκρατικά μέσω πιέσεων και δημοσιοποιώντας το πρόβλημα μόνοι μας όπου μπορούμε για να καθυστερήσουμε και να αναστείλουμε αν είναι δυνατόν, την απόφαση αυτή.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή όμως να συνεννοηθεί με την Κυβέρνηση και να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση.
Ως πολίτες διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την άδικη αντιμετώπιση, ενώ ξεκαθαρίζουμε παράλληλα πως κατανοούμε το πρόβλημα των συνανθρώπων μας από τις χώρες του πολέμου και της ανθρώπινης δυστυχίας και πως θα παρέχουμε κάθε δυνατή ανθρώπινη βοήθεια σε όσους βρεθούν στον τόπο μας και θα έχουν την ανάγκη μας με την ευαισθησία και τη δημοκρατική αντίληψη που πάντοτε μας χαρακτηρίζει.
Αφουγκραζόμαστε με τρόμο τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε γιατί δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός πέρα από την επίταξη του παραθεριστικού κέντρου και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την άδικη και παράλογη υποβάθμιση της μοναδικής τουριστικής εγκατάστασης της περιοχής.»

Πηγή

eproini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...