Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ηλεία: «Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Ρένος Πετραλιάς

Ηλεία: «Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Ρένος Πετραλιάς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ
(17/04/2016 19:30)

«Έφυγε»  το πρωί της Παρασκευής 16-4-16 από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Ρένος Α. Πετραλιάς, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με την Αμαλιάδα και την Ηλεία.


Ο γνωστός πολιτικός «έφυγε» ήσυχα στον ύπνο του σε ηλικία 83 ετών, ευρισκόμενος στο σπίτι του στην Αθήνα, έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του.
Το όνομά του ήταν Αυγερινός ωστόσο όλοι τον φώναζαν Ρένο, άλλωστε ο ίδιος όταν βρισκόταν σε μία παρέα έκανε τους άλλους να αισθάνονται οικεία μαζί του.


Στα βήματα του πατέρα του

Ήταν γιος του Αντωνίου Πετραλιά, ο ποίος είχε γεννηθεί στη Δίβρη και ήταν γιατρός στην Αμαλιάδα, ενώ το έτος 1951 διατέλεσε Δήμαρχος Αμαλιάδας και το 1956 εξελέγη βουλευτής Ηλείας και εκλεγόταν μέχρι και το 1977, ενώ είχε χρηματίσει και Α’ και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το κόμμα της Ένωσης Κέντρου.
Όπως ήταν φυσικό ο γιος του Ρένος, που γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1933, θα ακολουθούσε τα βήματά του στον πολιτικό στίβο.
Ο Ρένος Πετραλιάς σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Το μικρόβιο της πολιτικής ήταν στο αίμα του και το 1978 εξελέγη Δήμαρχος Αμαλιάδας, είκοσι επτά χρονιά αφότου είχε εκλεγεί στην ίδια θέση ο πατέρας του. Ακολούθησε ουσιαστικά την ίδια πορεία και το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν βουλευτής μέχρι το έτος 2000, με εξαίρεση την περίοδο 1989-1992.


Πάντα ‘παρών’

Μετά το 2000 αποχώρησε απ την ενεργό πολιτική δράση, παρ’ όλα αυτά παρακολουθούσε πάντα τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, και η άποψή του είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Άλλωστε, μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και την Αμαλιάδα και πάντα φρόντιζε να είναι κοντά με αγαπημένους φίλους.
Ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Μίκα Καλοκαιρινού και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Αντώνη. Η κόρη του Μαρία είχε κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Ηλεία με το ΠΑΣΟΚ.

renos-2.jpg

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Με το άγγελμα του θανάτου του συνήλθε εκτάκτως χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και αποφασίστηκε η κηδεία του να τελεστεί δημοτική δαπάνη και παραστούν σύσσωμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, ενώ εξεδόθη σχετικό ψήφισμα.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, όπου θα του πουν το στερνό αντίο συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα και εν συνεχεία η ταφή στο δημοτικό κοιμητήριο της Φραγκαβίλλας. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 3 το μεσημέρι.


Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Χθες το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Ρένου Πετραλιά, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας και βουλευτή Ηλείας, Ρένου Πετραλιά. Ο Ρένος Πετραλιάς υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μακρά αγωνιστική διαδρομή και αδιάκοπη αφοσίωση για τον τόπο του, την Ηλεία. Γιος του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Αντώνη Πετραλιά, τίμησε την παράδοση της οικογένειάς του, συνεχίζοντας τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ από την πλευρά της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μαρία Καραμπάτση
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...