Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ζάκυνθος: Μακελειό στο παρά "5" στην υπόθεση ναρκωτικών - Με κινηματογραφικό τρόπο η σύλληψη 5 ατόμων


Ζάκυνθος: Μακελειό στο παρά "5" στην υπόθεση ναρκωτικών - Με κινηματογραφικό τρόπο η σύλληψη 5 ατόμων
Ένα ακόμη “χτύπημα” στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και μάλιστα με κινηματογραφικό τρόπο, κατάφερε χθες το μεσημέρι η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όταν
άνδρες τους εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους περίπου 700 κιλά χασίς.
Πρόκειται για μια μυστική, αλλά επιτυχημένη και καλοστημένη, επιχείρηση αφότου και τα άτομα συνελήφθησαν, και τα μέσα και το εμπόρευμα κατασχέθηκαν.
Ωστόσο, θα μπορούσε την ίδια στιγμή να οδηγήσει και σε μακελειό εάν στο παρά πέντε κάτι δεν πήγαινε καλά. Και τούτο διότι μπορεί να είχε θετικό αποτέλεσμα αλλά κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα εάν κάποιοι άνοιγαν πυρ να δημιουργούσε τραγικές συνέπειες (θάνατο ή τραυματισμό) τόσο για τους εμπλεκόμενους, όσο και για τους πολίτες.
Οι φερόμενοι ως δράστες είχαν “εγκλωβιστεί” στη Ζάκυνθο λόγω της απεργίας των πλοίων. Το εμπόρευμα είχε φτάσει, τις προηγούμενες ημέρες, στο νησί μας με σκάφος το οποίο εντόπισαν, συνέλαβαν τα δυο άτομα πλήρωμα που είχε και το κατέσχεσαν οι διωκτικές αρχές στην Πάτρα.
Οι συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι Ζακυνθινής καταγωγής, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Μαζί με την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε φυλασσόμενη σε φορτηγό όχημα, αργά χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Δίωξης στην Αθήνα.
Οι δόσεις θανάτου που θα ετοίμαζαν οι συλληφθέντες θα διοχετεύονταν στο εξωτερικό, ενώ ένα μικρό μέρος θα προοριζόταν για την τοπική αγορά.
Η επιχείρηση…
Η αστυνομική επιχείρηση κλιμακώθηκε χθές στις 12 το μεσημέρι επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου και είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα εκ των οποίων το ένα φέρεται να είναι Ζακυνθινής καταγωγής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και περαστικούς που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μας, αναφέρθηκε πως έζησαν σκηνές που δεν υπολείπονται κινηματογραφικής ταινίας όταν είδαν 12 αστυνομικούς και λιμενικούς οπλισμένους με αυτόματα όπλα να περικυκλώνουν τους φερόμενους ως δράστες που απολάμβαναν εκείνη την ώρα τον καφέ τους. Η επιχείρηση έγινε αφότου τους παρακολουθούσαν διακριτικά με συμβατικά αυτοκίνητα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ώστε με καίρια επέμβαση να καταφέρουν να τους συλλάβουν.
Πάνω στον πανικό τους, μάλιστα, οι πολίτες δεδομένου ότι δεν είναι σκηνές που ζει κανείς συχνά τηλεφώνησαν στην Αστυνομία αναφέροντας πως “κάτι πολύ σοβαρό γίνεται στην παραλία. Υπάρχουν άνθρωποι με όπλα στα χέρια. Ελάτε γρήγορα”.
Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι πολλά περιπολικά βρέθηκαν στο σημείο.
Το σκάφος
Η ποσότητα των ναρκωτικών έφτασε στη Ζάκυνθο με πλωτό σκάφος το οποίο μόλις την παρέδωσε σε συνεργό τους στο νησί πήρε το δρόμο της επιστροφής. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αφού οι διωκτικές αρχές της Πάτρας το εντόπισαν στην επιστροφή και αφού συνέλαβαν τα δυο μέλη του πληρώματός του το κατέσχεσαν.
Η μεταφορά τους
Αμέσως μετά τη σύλληψή τους, και δεδομένης της απεργίας των πλοίων, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς τους στην Αθήνα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία φόρτωσης της ποσότητας των ναρκωτικών στο σκάφος του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν οι άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και οι συλληφθέντες με σκοπό να μεταφερθούν στην Κυλλήνη και από εκεί στην Αθήνα προκειμένου να σχηματική η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και προσαγωγή τους σε Εισαγγελέα και Ανακριτή. Ωστόσο, συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Πηγή

imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...