Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πάλεψε, άντεξε και πάει… Μιλάνο η Ατλέτικο


Πάλεψε, άντεξε και πάει… Μιλάνο η Ατλέτικο

Οι Μαδριλένοι έχασαν στο Μόναχο αλλά «τσέκαραν» το εισιτήριο τους για τον τελικό του Champions League



Είτε σας αρέσει η μπάλα που παίζει είτε όχι, η Ατλέτικο ξέρει να κερδίζει ματς σαν αυτό! Η ομαδάρα του Τσόλο Σιμεόνε, χάρις στο 1-0 του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, παρότι ηττήθηκε με 2-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο. «Χρυσός» σκόρερ ο Αντουάν Γκριζμάν, από ένα χαμένο πέναλτι για κάθε ομάδα!
Το ματς
Η Μπάγερν μπήκε με σαφέστατο σκοπό να πιέσει την Ατλέτικο και το έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό! Η πίεση των γηπεδούχων ήτα ασφυκτική, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πανικοβλημένοι αλλά κατάφερναν να κρατήσουν στο μηδέν το σκορ, με νύχια και με δόντια. Στο 31ο λεπτό, όμως, ο Τσάμπι Αλόνσο δεν… μιμήθηκε τον Λεβαντόφσκι που είχε αστοχήσει πριν από λίγα λεπτά (20’, 24’) δύο φορές.
Ο πολύπειρος Ισπανός χαφ, εκτέλεσε το φάουλ περίπου δύο μέτρα έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια του Χιμένεθ (κτύπησε πάνω του η μπάλα) νίκησε τον Όμπλακ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Δύο λεπτά μετά δε, η ασφυκτική πίεση της Μπάγερν οδήγησε τον Χιμένεθ σε νέα… γκέλα, αφού τράβηξε παρατεταμένα τον Χάβι Μαρτίνεθ, με τον Τσακίρ να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Μίλερ που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Όμπλακ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την Ατλέτικο μέσα στο παιχνίδι.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το ματς είχε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η Ατλέτικο και με μια από τις γνωστές τις θανατηφόρες αντεπιθέσεις έκανε τη ζημιά. Ο Γάλλος έπαιξε το 1-2 με τον Τόρες, έφυγε από οριακή αλλά κανονική θέση, και με πολύ ωραίο πλασέ νίκησε τον Νόιερ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το γκολ των Μαδριλένων έδειξε να αποσυντονίζει τους Βαυαρούς που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Έλα, όμως, που ο Λεβαντόφσκι έβαλε… φωτιά στο γήπεδο! Ο Αλάμπα σέντραρε από τα αριστερά, ο Βιδάλ έκανε ένα απίστευτο άλμα και έστρωσε με το κεφάλι στον Λεβαντόφσκι που με κεφαλιά έκανε το 2-1 και έβαλε τη Μπάγερν στο ματς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν ένα τέρμα. Ο Τόρες έκανε το σόλο, ο Χάβι Μαρτίνεθ τον ανέτρεψε και ο Τσακίρ έδειξε την άσπρη βουλα. Ωστόσο, ήταν λάθος η απόφαση του Τούρκου διαιτητή, καθώς ο Ισπανός φορ ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο έξω.
Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση (84’), επέλεξε να στείλει τη μπάλα, όπως, ο Μίλερ στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Νόιερ… μιμήθηκε τον Όμπλακ και έπεσε σωστά, αποκρούοντας. Τέσσερα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είδαν το σουτ του Αλάμπα που κόντραρε στον Παρτέι να διώχνει πολύ δύσκολα ο Όμπλακ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δε, ο Κομάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ κακό και έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στον τελικό του Champions League.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Ατλέτικο να περνάει στον μεγάλο τελικό του Champions League ξανά μετά από δύο χρόνια και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το αυριανό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι.
Μπάγερν Μονάχου (Πέπε Γουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα
Στον πάγκο των Βαυαρών: Ουλράιχ, Τασί, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ραφίνια, Γκέτσε, Κίμιχ
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46’ Καράσκο), Κόκε (90’+3’ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82’ Παρτέι), Τόρες
Στον πάγκο των Μαδριλένων: Μογιά, Λούκας, Κορέα, Βιέτο
Γήπεδο: Allianz Arena
Διαιτητής: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...