Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επεκτείνεται και στην Ηλεία η Κινητή Αστυνομική Μονάδα - Η παρουσίαση στην Πάτρα


Επεκτείνεται και στην Ηλεία η Κινητή Αστυνομική Μονάδα - Η παρουσίαση στην Πάτρα
Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται από σήμερα και στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων. Η Γενική Περιφερειακή
Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, διαθέτει πλέον τέσσερις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), οι οποίες θα  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας. Χθες έγινε η παρουσίασή τους στην Πάτρα, με κάθε επισημότητα και την συμμετοχή των τοπικών αρχών της Περιφέρειας και των δήμων.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα μεταβαίνουν, σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και διαθέτοντας πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες. Αναλυτικότερα :
1.Διενεργούν περιπολίες, αναπτύσσοντας σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πολίτες συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους τοπικούς φορείς των περιοχών.
2. Καταγράφουν και διεκπεραιώνουν προβλήματα που εντοπίζουν στην περιοχή δραστηριοποίησής τους και χρήζουν αστυνομικής παρέμβασης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
3. Συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με κάθε ζήτημα που αφορά παράνομες δραστηριότητες ή αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής διερεύνησης.
4. Υποδέχονται τους πολίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οχήματος, παρέχοντας τους πληροφορίες και διεκπεραιώνοντας, καθημερινού χαρακτήρα υποθέσεις τους.
5. Ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαπίστωση, καταγραφή και προώθηση, μέσω των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, συμβάντων ή καταστάσεων που βλάπτουν ή επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Τονίζεται ότι  επιδίωξη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των συμπολιτών μας.
Στο συνεδριακό κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόκλας, παρουσίασε την επέκταση του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Δυτική Ελλάδα. Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χαράλαμπος Κουνέλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, και ο άμεσος εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πύργου κ. Ζώης Υφαντής, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Ηλείος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
kam2
kam3
kam4
kam5
kam6
kam7
kam8

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...