Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Πύργος: Έκλεψε το ξημέρωμα, πιάστηκε το πρωί


Πύργος: Έκλεψε το ξημέρωμα, πιάστηκε το πρωί
20χρονος σε μπαράζ διαρρήξεων καταστημάτων στον Πύργο
Του Γιάννη Σπυρούνη
Ένας 20χρονος που συνελήφθη φέρεται ο δράστης τεσσάρων διαρρήξεων που έγιναν στην πόλη του Πύργου τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι ιδιοκτήτες δύο ψητοπωλείων, μιας κάβας και ενός πρατηρίου άρτου νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν για την παραβίαση των
καταστημάτων τους και έσπευσαν να δουν το μέγεθος της ζημιάς. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο δράστης είχε σπάσει τζαμαρίες για να μπει στα καταστήματα, είχε σπάσει τις ταμειακές μηχανές για να πάρει τα χρήματα που περιείχαν. Συνολικά ο δράστης απέσπασε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αντικείμενα αξίας 1000 ευρώ και ένα μηχανάκι, το οποίο βρέθηκε λίγο έξω από τον Πύργο στο Επιτάλιο και οδήγησε στην αποκάλυψη του δράστη.
Ο 20χρονος έδρασε σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που έπεφτε δυνατή η βροχή στην πόλη του Πύργου. Η δράση του φαίνεται πως ξεκίνησε από την οδό Αγ. Γεωργίου σε πρατήριο άρτου, όπου έσπασε το τζάμι πόρτας και από την ταμειακή μηχανή πήρε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ. Στη συνέχεια και πιθανότατα ύστερα από πολύ ώρα, μετέβη στην οδό Πατρών. Εκεί φέρεται να διέπραξε τρεις διαρρήξεις, ξεκινώντας από κατάστημα κάβα. Από εκεί πήρε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, καθώς επίσης είδη δώρου μεγάλης αξίας και ένα λάπτοπ συνολικής αξίας 1400 ευρώ. Στη συνέχεια διέρρηξε τα δύο ψητοπωλεία στην οδό Πατρών, το «Κουκλί» και το «Γωνιακό». Στο πρώτο έσπασε την τζαμαρία για να μπει και αφού αναστάτωσε όλο το χώρο πήρε από την ταμειακή μηχανή που έσπασε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Στη συνέχεια μετέβη λίγα μέτρα πιο κάτω όπου παραβίασε την πόρτα εισόδου του δεύτερου ψητοπωλείου. Εκεί έψαξε παντού, δεν βρήκε χρήματα για να πάρει και τελικά πήρε το δίκυκλο μοτοποδήλατο που βρισκόταν μέσα στο χώρο για τη διανομή των παραγγελιών. Το δίκυκλο εντοπίστηκε στην περιοχή του Επιταλίου, γεγονός που οδήγησε και στον εντοπισμό του. Αργότερα ο 20χρονος βρέθηκε σε σπίτι φιλικού του προσώπου, προσήχθη και αφού οι αστυνομικοί αξιοποίησαν βιντεοσκοπικό υλικό από κάμερες ασφαλείας συνελήφθη.
«Ήρθαμε το πρωί στις 7.30 και βρήκαμε το μαγαζί ανοιχτό στην κεντρική πόρτα. Από μέσα έλειπε ένα μηχανάκι. Η ταμειακή μηχανή ήταν σπασμένη, είχαν πετάξει όλα τα συρτάρια έξω, είχαν ανακατέψει τα πάντα. Κάποια μπουκάλια μπύρας ήταν πεταμένα και σπασμένα. Τα τζάμια ήταν γεμάτα με αίμα. Αυτό που έγινε σε τόσο κεντρικό δρόμο δεν είναι σίγουρα ότι καλύτερο» είπε ο Κώστας Πετρίδης ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου «Το Γωνιακό». 
Ο ιδιοκτήτης του δεύτερου ψητοπωλείου «Το Κουκλί» Τάσος Τσούλης, ενημερώθηκε από προμηθευτή του στις εφτά το πρωί για τη διάρρηξη. «Με ενημέρωσε ο άνθρωπος που μου φέρνει τα κάρβουνα. Ήρθα και βρήκα σπασμένο το τζάμι, πεσμένο το μηχανάκι, την ταμειακή την είχαν σπάσει, το συρτάρι της πεταμένο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε κεντρικό δρόμο όπως η Πατρών, είχε πολύ θράσος όποιος το έκανε» σχολίασε. 
Να σημειώσουμε πως το ίδιο βράδυ έγινε μια ακόμα διάρρηξη σε κρεοπωλείο στην οδό Μανωλοπούλου, στην οποία δεν φαίνεται να εμπλέκεται ο 20χρονος. Εκεί ο δράστης σκαρφάλωσε από το χαγιάτι εισόδου της διπλανής πολυκατοικίας, ανέβηκε στη συνέχεια από μια υδρορροή σε τσιμεντένιο τμήμα παταριού όπου παραβίασε παράθυρο για να μπει στο κατάστημα. Από εκεί πήραν κάποια χασαπομάχαιρα.
diarriksi2
diarriksi2
diarriksi3
diarriksi4
diarriksi5

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...