ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Με 128 κενά ξεκινά η σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλείας


2lykeio2
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών από τη νέα εγκύκλιο που θέτει ασφυκτικά πλαίσια στις υπηρεσιακές μεταβολές
Με 128 λειτουργικά κενά και 46 υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, που
σημαίνει ότι και φέτος, εάν δεν προσληφθούν εγκαίρως αναπληρωτές, δε μπορούμε να μιλάμε για ομαλή έναρξη των σχολείων.
Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία θέτει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως επισημαίνει η αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ηλείας κ. Αλεξία Λιάγκουρα, τους ζητούν να συνεδριάσουν μέχρι την Τρίτη 30 Αυγούστου προκειμένου να τοποθετήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως να ξέρουν τα  πραγματικά κενά στα σχολεία. Και εξηγεί: «Πως θα ξέρουμε τα πραγματικά κενά, τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές σε α’ τάξη Γυμνασίου και α’ τάξη Λυκείου. Δε γνωρίζουμε ακριβώς τις ομάδες προσανατολισμού, δεν έχουν τελειώσει οι διαδικασίες των ανεξεταστέων, δεν είναι ξεκάθαρες οι προτιμήσεις των μαθητών και τα στοιχεία για τα ΕΠΑΛ είναι ελλιπέστατα. Επίσης, δεν έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι που αναθέτουν τις ώρες Α και Β ανάθεσης ώστε να στείλουν στη συνέχεια κενά και πλεονάσματα. Δε ξέρουμε ακόμα τις άδειες που θα εμφανιστούν 1η Σεπτέμβρη λόγω κύησης, ασθενειών κ.α. ενώ εκκρεμεί ο β’ γύρος αποσπάσεων και ενστάσεων επί των αποσπάσεων του α’ γύρου».
Παράλληλα η κ. Λιάγκουρα επισημαίνει, πως η εγκύκλιος αναφέρει ότι αν τα ΠΥΣΔΕ δεν μπορούν να συνεδριάσουν, θα τοποθετήσει ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης που σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του μπορεί με το άρθρου 18 της αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1/2002 να « Μπορούν να αποσπούν εκπαιδευτικούς σε άλλη σχολική μονάδα για χρονικό διάστημα δύο μηνών, για να καλύπτουν επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, και εισηγούνται στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την παράταση των αποσπάσεων αυτών μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους». «Μιλάμε δηλαδή» τονίζει η αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ηλείας «για τοποθετήσεις στα τυφλά που θα επιφέρουν σωρεία ενστάσεων και σίγουρη αναστάτωση στην ομαλή έναρξη των σχολείων».
Κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ- ΠΥΣΠΕ
Επιπλέον, η εγκύκλιος προβλέπει κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη. «Δε θα ήθελα να σχολιάσω το ύφος και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η εγκύκλιος. Αυτό που μας ζητά είναι, την 1η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία, να ξέρουμε ποιοι ξενόγλωσσοι θα έχουν πάρει τη β ανάθεση της ιστορίας για να περισσέψουν ώστε να διατεθούν στην Α/μια ή για να συμπληρώσουν σε αυτή!!! Να ξέρουμε τις προτιμήσεις των μαθητών που επηρεάζουν τα τμήματα επιλογής και τις ερευνητικές εργασίες που έχουν απομείνει στο λύκειο για να σταλθούν οι καλλιτεχνικών ή για να ζητήσουμε;;; Να ξέρουμε ότι οι καθηγητές Πληροφορικής μιας και περισσεύουν, ας πάνε τώρα και στην Α/μια γιατί μετά έχει και ΔΙΕΚ και μετά τι άραγε; Μετάταξη ή τι άλλο; Και προς το τέλος η εγκύκλιος αναφέρει, ότι: «Ύστερα από τη διενέργεια των ανωτέρω κοινών συνεδριάσεων, και εφόσον έχει προκύψει πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιείται την Παρασκευή 2/9 η διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις..».
«Εννοείται ότι δεν είμαστε αρνητικοί να ξεκινήσουν τα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό στη θέση του, για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει το Υπουργείο να τηρεί το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών που ορίζει ότι πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Θα πρέπει να βγαίνουν εγκαίρως οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έτσι ώστε να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα λειτουργικά κενά» κατέληξε η κ. Λιάγκουρα.
https://proini.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: