Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στον ρυθμό της 82ης Ιππικής Έκθεσης η Ανδραβίδα

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου
Στον ρυθμό της 82ης Ιππικής Έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ζει η πόλη της Ανδραβίδας και η γύρω περιοχή. 

Η Ανδραβίδα έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εκτροφή αλόγων και έχει δημιουργήσει την περίφημη φυλή της Ανδραβίδας. Κάθε χρόνο διοργανώνεται η Ιππική Έκθεση κατά την οποία επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άλογα από διάφορες φυλές τα οποία κρίνονται ανάλογα το είδος, την φυλή και την καταγωγή τους. Οι συμμετοχές των αλόγων με τους αναβάτες (αλογάρηδες) είναι από όλη την Ελλάδα.

Έτσι και φέτος στις 17 και 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η 82η Ιππική Έκθεση στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας(πάντα η Ιππική Έκθεση γίνεται την ίδια εποχή με τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας) . Έχουν από αρκετό καιρό αρχίσει οι απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες για την διεξαγωγή της. Η ανακοίνωση για την εγγραφή των αλόγων στο μητρώο της Ιππικής Έκθεσης καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στα δημοτικά καταστήματα Ανδραβίδας και Λεχαινών. Οι εγγραφές αρχίζουν από την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη έως και την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη από 9.00 ως 13.00 στο δημοτικό κατάστημα Ανδραβίδας.
Η Ελλανόδικος Επιτροπή, η οποία επιλαμβάνεται κάθε σχετικής διαδικασίας για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Έκθεσης έχει συσταθεί με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μενεγάτο, κτηνίατρο και καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλη ειδικούς επιστήμονες, κτηνιάτρους, καθηγητές κλπ.

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα γίνει η εξέταση των αλόγων από την Ελλανόδικο Επιτροπή, η οποία θα συνεχιστεί και την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη. Φέτος η μέρα της Κυριακής έχει αφιερωθεί τιμητικά στον Φρέντι Σερπιέρι, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και ο οποίος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Απρίλιο. Ο Φρέντι Σερπιέρι ήταν αυτός που έφερε στην Ανδραβίδα τον επιβήτορα Πήγασο για την αναπαραγωγή του αλόγου της φυλής της Ανδραβίδας.
Η Ιππική Έκθεση θα κλείσει με την βράβευση από την Ελλανόδικο Επιτροπή των συμμετεχόντων αλόγων και την απονομή επάθλων και μεταλλίων. Θα προσφερθούν και πλακέτες σε τιμώμενα πρόσωπα που προσέφεραν στην Ιππική Έκθεση.

Της Ιππικής Έκθεσης θα προηγηθούν στις 15 και 16 Σεπτέμβρη εορταστικές εκδηλώσεις και εμποροπανήγυρη για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας, τις οποίες θα ανακοινώσει προσεχώς η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Άννα Κοντόγιωργα.

Πηγή:ilia24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...