Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «ταξίδι» στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κυλλήνης! (ΦΩΤΟ)



Κυλλήνεια 2016
Με χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και του ξεριζωμένου Ελληνισμού, αλλά και με λαϊκό γλέντι έπεσε χθες η «αυλαία» των τριήμερων εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Κυλλήνεια 2016» που και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά που πραγματοποιούνται, γνώρισαν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

KYLLHNEIA16 02

Συγκεκριμένα χθες, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Η παράδοσή μας» παρουσίασε χορούς του Πόντου και  ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης «Οι Ρίζες μας» χορούς της Πελοποννήσου, ενώ το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης κύλισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Πελοποννήσου και γλέντι με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο, συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας «Τετράστιχο».
KYLLHNEIA16 03

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης σε συνεργασία με το σύλλογο «Αθηνά Εργάνη» ξεκίνησαν την Παρασκευή. Ο πρόλογος της εκδήλωσης είχε ως θέμα: «Κυλλήνη, τόπος ιστορίας χιλιάδων ετών. Τόπος ανοίγματος των Ελλήνων προς ανατολή και δύση, ενώ μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, προβλήθηκε βίντεο με θέμα την κίνηση των Ελλήνων προς Ανατολή και Δύση.
KYLLHNEIA16 04

Κεντρικό θέμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων ήταν τα μεσαιωνικά και αρχαιολογικά ευρήματα των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κυλλήνης που είδαν και πάλι το «φως», ενώ την παρουσίαση έκανε η ερευνητική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Φιλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών.
KYLLHNEIA16 05

Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία Ομηρικών αποσπασμάτων.
KYLLHNEIA16 06

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, τα χορευτικά της Κάτω Παναγιάς αναβίωσαν τα δρώμενα του εθίμου του γάμου της χερσονήσου Ερυθραίας Μικράς Ασίας, ενώ στη συνέχεια, τα μέλη της Χορωδίας Μυρτουντίων και του Συλλόγου της Κάτω Παναγιάς παρουσίασαν αναπαράσταση από την καταστροφή της Σμύρνης.
KYLLHNEIA16 07

KYLLHNEIA16 08
KYLLHNEIA16 010
KYLLHNEIA16 09
Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος
Πηγή: ilia24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...