ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του με μοναδικό θέμα την θεομηνία της 8 Σεπτεμβρίου 2016 ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα ,μετά από εισήγηση του Δημάρχου , που θα αποσταλεί προς όλους τους βουλευτές του Νομού Ηλείας , τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης ,Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων
Μετά την καταστροφική θεομηνία (ισχυρότατες καθοδικές καταιγίδες με ταχύτητες πάνω από 100km/h ) στο Δήμο μας την 8-9-2016 , που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια , επιχειρήσεις, αγροτικές εγκαταστάσεις, θερμοκήπια και καλλιέργειες(ελιές, καλαμπόκια, πορτοκάλια, πεπόνια κλπ)

1. Ζητάμε την άμεση οικονομική βοήθεια (εντός ενός μηνός)προς τους πληγέντες καλλιεργητές του Δήμου μας (ανεξαρτήτως των πιθανών αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ ,που πρέπει να κάνουν άμεσες καταγραφές και προώθηση των αιτημάτων)λαμβάνοντας υπόψιν σας ότι βρισκόμαστε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικονομική συνδρομή οι άνθρωποι αυτοί θα καταστραφούν ολοκληρωτικά, αφού δεν θα έχουν την δυνατότητα να καλλιεργούν τα χωράφια τους
2. Μεγάλες εκτάσεις στο Δήμο μας καλλιεργούνται σε θερμοκήπια (φράουλες, καρπούζι , κολοκύθια κλπ) .Οι αγρότες του Δήμου μας είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την φετινή καλλιέργεια ,αλλά δεν έχουν ασφαλίσει ακόμα τα θερμοκήπια και τα προϊόντα τους, αφού ακόμα είναι στα αρχικά στάδια με αποτέλεσμα , μετά τις καταστροφές που υπέστησαν(και σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ) να μην μπορούν να αποζημιωθούν. Από την μια πλευρά δηλαδή , καταστράφηκαν ολοσχερώς οι υποδομές τους και ταυτόχρονα χάνουν την φετινή χρονιά και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ούτε να αποζημιωθούν, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή και οικονομική εξαφάνιση των αγροτών και των προϊόντων τους, που θα απέφεραν μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας και επηρεάζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα .Ζητάμε άμεσα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό(για το οποίο υπάρχει νομικό κενό)που αποτελεί συνολικό αίτημα όλων των καλλιεργητών της περιοχής.
3. Ο Δήμος μας τον τελευταίο χρόνο έχει πληγεί 3 φορές από έντονες πλημμύρες, (ήδη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το θέμα αυτό και ζητάμε την παράτασή της)και σ αυτό προστέθηκε και η καταστροφική θεομηνία με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να έχει αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί, γι αυτό ζητάμε άμεσα την οικονομική ενίσχυση από τα Υπουργεία και την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.
4. Να γίνει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ , ΟΑΕΕ κλπ , πάγωμα διακοπών ρεύματος στη ΔΕΗ , πάγωμα των ρυθμίσεων των 100 δόσεων και άλλες οικονομικές διευκολύνσεις όπως κάρτα Αγρότη και συμβολαιακη γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: