Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας ...ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 '' ΛΙΜΝΗ, ΦΡΑΓΜΑ ΛΑΔΩΝΑ -ΛΑΓΚΑΔΙΑ- ΒΥΤΙΝΑ''







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
Λίμνη Λάδωνα –Φράγμα Λάδωνα – Λαγκάδια - Βυτίνα!!!!!!!

Ο Σύλλογος Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι πραγματοποιεί Μονοήμερη Εκδρομή, την Κυριακή 20/11/2016      με προορισμό


Λίμνη Λάδωνα , Φράγμα Λάδωνα– Λαγκάδια – Βυτίνα 

Αναχώρηση στις 7:30 το πρωί από το προκαθορισμένο σημείο στην Αθήνα (Απέναντι στα HONDOS CENTER ) για την εκδρομή μας προς το νομό Αρκαδίας με ενδιάμεση στάση για καφέ στο {{ξύλινο καφέ}}.

Έπειτα από την σύντομη στάση, συνεχίζουμε την εκδρομή μας προς την Λίμνη Λάδωνα, όπου και θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό Δάφνη όπου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης επισκεπτών, καθώς μοιράζεται την ίδια γειτονιά με τον ποταμό Λάδωνα και την τεχνητή λίμνη.

Ανατολικά του χωριού διέρχεται ο ποταμός Λάδωνας, καθώς κυλά προς την τεχνητή λίμνη.
Στην συνέχεια θα προσεγγίσουμε το ήσυχο χωριό Μουριά απ’ όπου ακολουθώντας τις διασκεδαστικές στροφές περιμετρικά για 8 χιλιόμετρα με τις όχθες της λίμνης, θα καταλήξουμε στο φράγμα του Λάδωνα. Το θέαμα του τσιμεντένιου φράγματος (μήκους 105 μέτρων και ύψους 57 μέτρων) και η τεχνητή λίμνη (έκτασης 6.000 στρεμμάτων και χωρητικότητας νερού 49.000.000 κ.μ.), η οποία από αυτό το σημείο φαίνεται σχεδόν ολόκληρη, σίγουρα εντυπωσιάζει.

Η κατασκευή του φράγματος στη θέση Πήδημα άρχισε το 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955 από Ιταλούς στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων της Ιταλίας για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην διαδρομή μας προς τα Λαγκάδια, θα συναντήσουμε τη Μονή Κερνίτσης Το Μοναστήρι «ζει» περίπου 10 αιώνες και θεωρείται το αρχαιότερο της Αρκαδίας ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Γορτυνίας.
Το καθολικό του μοναστηριού είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου (με την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα στον βράχο, επίσκεψη χρόνου επιτρέποντος).

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς τα Λαγκάδια, χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια βλάστηση, τα Λαγκάδια μοιάζουν να κρέμονται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.
Το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλους. Χρόνος ελεύθερος για φαγητο.

Η επιστροφή μας το απόγευμα μέσω Βυτίνας όπου θα κάνουμε την απογευματινή μας στάση για καφέ και ψώνια στην αγορά με τα παραδοσιακά προϊόντα της.

 Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση
 Κρατήσεις θέσεων στα μέλη του συλλόγου ..
Τιμή εισητηρίου : 12,00€ 
**Εντός της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση για εστιατόρειο 
εκ του ΔΣ του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ