Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

«Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ΣΕΦ


olymp-pao-10 Ο Ολυμπιακός διέλυσε 88-63 τον ΠΑΟ και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία

«Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε το πρώτο εφετινό ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις μάχες των... αιθέρων, κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ (20 έναντι 7), και με σχετική άνεση έγραψε το τελικό 88-63, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, για τη 2η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.
Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό από το 5ο λεπτό του ματς κι ύστερα και με διαφορά (88-63) που δεν χωρά αμφισβήτηση για το δίκαιον της νίκης του.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν κατά κράτος καλύτεροι σε άμυνα κι επίθεση και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους φιλοξενούμενους το μπάσκετ των οποίων θα πρέπει να τους ανησυχεί.
Η άμυνα του Γκιστ στον Σπανούλη έφερε ανισορροπίες και mismatch τα ποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός το έξανε επιτυχώς με τον Πρίντεζη και βρήκε και τρία καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν εκμεταλλεύτηκε το ματσάρισμα Χαραλαμπόπουλου με Σπανούλη, αλλά βρήκε δύο τρίποντα (Φελντέιν, Γκιστ) και έτσι έμεναν κοντά στο σκορ (11-10, 5’). Σε εκείνο το σημείο η ταυτόχρονη παρουσία Σπανούλη με Γκριν δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με την είσοδο του Γιανγκ, αυτά μεγάλωσαν μαζί με τη διαφορά (20-11, 9’).
Στο 13’ ο Γιανγκ με σουτ έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (32-22), αλλά οι «πράσινοι» με τον Γιάννη Μπουρούση να μην έχει αντίπαλο μείωσαν γρήγορα στους 5 πόντους. Όταν όμως αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί ο Έλληνας σέντερ οι Πειραιώτες με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τους αιφνιδιασμούς ξαναπήγαν στο +18 (50-32, 20’).
Θα περίμενε κανείς από τον Παναθηναϊκό να μπει πιο αποφασισμένος στην τρίτη περίοδο, αλλά αυτό συνέβη πάλι στον Ολυμπιακό κι έτσι με πρωταγωνιστές Σπανούλη, Πρίντεζη και Μπιρτς η διαφορά πήγε στο +22 (66-43, 28’). Ο Αργύρης Πεδουλάκης άφησε σε για 9 λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο τον Μπουρούση στον πάγκο για άγνωστο λόγο και φυσικά χωρίς σκορ στην επίθεσή τους ήταν αδύνατο να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια παραίτησης και εκνευρισμού, προσπάθησε με άκομψο μπασκετικά τρόπο να μειώσει και φυσικά δεν τα κατάφερε. Τουναντίον ο Ολυμπιακός είχε το πόδι στο γκάζι και δεν το άφηνε με τίποτα. Απίστευτα συνεπής σε άμυνα κι επίθεση είδε τη διαφορά να πηγαίνει στο +28 (88-60, 39’).
olymp-pao-14 olymp-pao-1 olymp-pao-2 olymp-pao-3 olymp-pao-4 olymp-pao-5 olymp-pao-6 olymp-pao-7 olymp-pao-8 olymp-pao-9 olympiacos olymp-pao-13 olymp-pao-12 olymp-pao-11 olymp-pao-10
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...