Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τέρμα το νυστέρι στην Υγεία!


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ 

Τους προστάτες τους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό, γνωστούς και ως Αγίους Αναργύρους, τίμησαν χθες το πρωί και στην Ηλεία γιατροί, φαρμακοποιοί και υγειονομικοί, συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού συνεπικουρούμενου από ιερείς διαφόρων ενοριών της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, παρουσία των γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, καθώς και δεκάδων υγειονομικών αλλά και πιστών που με ευλάβεια προσκύνησαν την εικόνα των Αγίων Αναργύρων και άναψαν ένα κερί στη μνήμη τους. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ο κ.κ Γερμανός αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και στην αξία της πρόληψης για την υγεία, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να έχει καλά όλο τον κόσμο και τους γιατρούς, για να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.
Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε καφές και γλυκίσματα από τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνος.
Με οξυμένα προβλήματα
Αν και ημέρα γιορτής, οι εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και, κατ’ επέκταση, οι υγειονομικοί, κλείνοντας με την ευχή, οι Άγιοι Ανάργυροι να φωτίσουν τους ιθύνοντες να δώσουν λύση στα προβλήματα του κλάδου και όλης της χώρας, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε….
«Έχουν κόψει το 55% στους μισθούς των νοσοκομειακών, 70% από τις εφημερίες, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να πληρώνουν το 80% των απολαβών τους μηνιαία σε φόρους. Δεν  μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι γιατροί φεύγουν, πηγαίνουν να δουλέψουν στο εξωτερικό, δεν πληρώνουν εισφορές και αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις συντάξεις των γιατρών. Η Ελλάδα θα μείνει χωρίς γιατρούς και άντε να βρούμε γιατρό μετά να θεραπεύσει και εμάς τους ίδιους. Υπάρχει πρόβλημα και με το συνταξιοδοτικό», σχολίασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Ευάγγελος Παπαγεωργίου και έκλεισε με την ευχή «Οι Άγιοι Ανάργυροι να φωτίσουν τους ιθύνοντες της υγείας και της οικονομίας, και να δώσουν τόπο και χρόνο στους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει»…
Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ…
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...