Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Επιτήδειοι χάκερ ξεγέλασαν επαγγελματία στην Αμαλιάδα


Επιτήδειοι χάκερ ξεγέλασαν επαγγελματία στην Αμαλιάδα
Πήραν 8000 ευρώ για την παραγγελία που δεν ήρθε ποτέ
Αριστοτεχνικά ήταν στημένη η απάτη που έκαναν άγνωστοι χάκερ μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός επαγγελματία από την Αμαλιάδα. Ο παθών θέλοντας να παραγγείλει υλικά για την επιχείρησή του από εργοστάσιο της Βουλγαρίας με το οποίο συνεργάζεται, ακολούθησε τις συνηθισμένες διαδικασίες μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας, που φαίνεται όμως πως άγνωστοι είχαν παραβιάσει. Αυτοί έγιναν πλουσιότεροι κατά 8000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επαγγελματίας από την περιοχή της Αμαλιάδας θέλησε να παραγγείλει υλικά για την επιχείρησή του στις αρχές Οκτωβρίου. Μπήκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας για να κάνει την παραγγελία του και να παράλληλα να καταβάλει online και τα χρήματα για την πληρωμή της. Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται πως είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν πανομοιότυπη σελίδα για την παραγγελία και την πληρωμή, που όμως δεν κατέληγε στον τραπεζικό λογαριασμό και τα στοιχεία της εταιρίας, αλλά σε άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό στην Αγγλία. Κάτι που όμως δεν ήταν εμφανές, αλλά καλά κρυμμένο πίσω από τη φόρμα παραγγελίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο παθών έλαβε και σχετικό e-mail επιβεβαίωσης με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η παραγγελία, αλλά το ποσό των 8.000 ευρώ που κατέθεσε να μην καταλήξει στην εταιρία που συνεργαζόταν, αλλά στον τραπεζικό λογαριασμό επιτήδειων. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν στον εύλογο χρόνο που περίμενε την παραγγελία, του, αναζήτησε την τύχη της και διαπίστωσε τι είχε συμβεί.
Ο επαγγελματίας κατήγγειλε το γεγονός στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας οι οποίοι και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...