Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Περίπατος του Παναθηναϊκού 72-86 στο Μιλάνο


Περίπατος του Παναθηναϊκού 72-86 στο ΜιλάνοΠρωταγωνιστής ο Μάικ Τζέιμς για τους πράσινους


Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και σουτ έξω από τα 6,75μ. και με τον Τζέιμς να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό του, πέρασαν σαν αέρας (72-86) από το Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και έτσι ανέβηκαν στο 8-5 στην Ευρωλίγκα!
Το ματς
Με άμυνα που θύμιζε… ναρκοπέδιο στη ρακέτα, που εξουδετέρωσε τον Ραντούλιτσα, μπήκε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο τρίλεπτο (2-6). Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «πράσινους», καθώς η άστοχη επιμονή τους από την περιφέρεια, έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να τρέξει στο παρκέ και να προηγηθεί 9-6, στα μισά. Η απάντηση ήρθε με 2/2 τρίποντα από τον Καλάθη για το νέο προσπέρασμα (9-12). Ωστόσο, οι αργές επιστροφές του «τριφυλλιού» έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν ξανά το προβάδισμα (13-12), ενώ χάρη στην πολύ χαλαρή άμυνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ αλλά και το… μονοπώλιο του Καλάθη στην επίθεση, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (21-16).
Ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά του και εγκλωβίζοντας την Αρμάνι έκανε ένα 11-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου, για το +6 (21-27)! Και μάλιστα χωρίς τον Καλάθη στο παρκέ, αφού ήρθαν ορεξάτοι από τον πάγκο οι Μπουρούσης και Τζέιμς. Ο Έλληνας σέντερ φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ και οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα, για να μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι (25-27). Όμως, στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Πασκουάλ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και παράλληλα ανέβασαν πολύ τα ποσοστά τους έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το +11 (29-40)!
Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, τα τρίποντα των Σίνγκλετον και Ρίβερς έστειλαν τον Παναθηναϊκό Superfoods στο +17 (29-46). Η Αρμάνι αντέδρασε προσωρινά με τους Σάντερς και ΜακΛίν (35-47). Αλλά, εκεί μίλησε ο «καυτός» από την περιφέρεια Φελντέιν, ο οποίος αποκατέστησε με… συνοπτικές διαδικασίες την τάξη (38-55), δείχνοντας πως οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, ενώ ύστερα από ένα… στείρο δίλεπτο, η διαφορά πήγε ακόμη και στο +21 (38-59). Οι παίκτες του Ρέπεσα απλά… παρακολουθούσαν εκείνους του Πασκουάλ να κάνουν τον… περίπατό τους στο παρκέ και έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βρήκε το «τριφύλλι» στο +22 (42-64).
Ο «ζεστός» Τζέιμς έγραψε το +24 (43-67) για τον Παναθηναϊκό Superfoods στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τη διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα για το «τριφύλλι» (48-72), αφού η Αρμάνι πελαγοδρομούσε στο παρκέ. Οι Ιταλοί παρακαλούσαν να… λήξει το παιχνίδι, με τον Ρίβερς να ανεβάζει κι άλλο τη διαφορά (50-76), στα μισά. Όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι είχε πάρει… διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Πασκουάλ να «πυροβολούν» συνεχώς από την περιφέρεια και να διατηρούν τη διαφορά στο +23 (58-81), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι «πράσινοι» έριξαν τις στροφές τους, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 86-72.
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...